Galaxy S7 are 8 GB din spatiul de stocare ocupat de bloatware

Samsung Galaxy S7 are 8 GB din spatiul de stocare ocupat de bloatware, adica versiunea standard a Samsung Galaxy S7 cu 32 GB spatiu de stocare are un sfert din acel spatiu ocupat de sistemul de operare Android, interfata TouchWiz si diverse aplicatii inutile preinstalate de Samsung si operatorii care vand terminalul.

Desi inaintea lansarii Samsung Galaxy S7 s-a spus ca Samsung a invatat din greselile trecutului si nu va mai instala bloatware in exces in terminalele sale, insa iata ca utilizatorii nu au parte de ceea ce si-au dorit, dar exista in final optiunea de a muta aplicatiile pe un card microSD.

Chiar si asa, 8 GB de spatiu ocupati de catre sistemul de operare, TouchWiz si diverse aplicatii mai mult sau mai putin dorite s-ar putea dovedi a fi o problema pentru multi utilizatori, mai ales ca vorbim despre spatiu excesiv ocupat de catre chiar de la prima pornire a dispozitivului.

Daca un iPhone al companiei Apple are ocupat jumatate din acel spatiu in cazul unui restore, iata ca pentru Samsung Galaxy S7 este nevoie de spatiu dublu, iar asta pentru ca Apple isi face singura sistemul de operare si nu le permite operatorilor de telefonie mobila sa-si preinstaleze aplicatiile in terminalele sale.

Avand in vedere ca Samsung Galaxy S7 si Samsung Galaxy S7 Edge permit adaugarea unor carduri microSD de pana la 200 GB, cei dornici sa aiba mai mult spatiu de stocare il pot extinde fara probleme, insa Samsung trebuie sa mai limiteze bloatware-ul instalat in terminalele sale.

Samsung Galaxy S7 8 GB ocupati - iDevice.ro

11 COMENTARII

  1. De asta nu suport Androidul. Am avut un telefon pe Android – primul si ultimul – dar singurele sisteme de operare care mi se par fluente si curate sunt ios si windows mobile. Cu cat mai minimalist, cu atat mai bine. Interfata Android mi se pare greoaie, supraincarcata si pentru mine nu foarte intuitiva. Ce-i drept, nici n-am avut vreun telefon sau tableta de mii de lei sa zic ca, deh – experienta premium ?

  2. @cami: un android ieftin nu se poate compara cu un smartphone bun (iphone sau altceva) deci nu e ok sa judeci asa usor.
    Cei 8 gb din s7 NU sunt ocupati de bloatware asa cum indica titlul ci de sistemul de operare !!!! si apoi bloatware, proportia nefiind specificata. Articolul induce lumea in eroare si da munitie pentru hateri.

  3. @zaone
    macar pe android pot alege sa fac root si sa dezinstalez aplicatiile care nu imi trebuie.
    stiu ca nu toata lumea stie cum sa faca dar exact ca si pe iphone ,multi nu stiu cei aia jb.
    sigur e un minus pt. chestia asta dar macar ai posibilitate de sd card.

  4. Cum spune si articolul s7 are suport pentru micro sd de pana la 200 gb desi oarecum nu e o problema spartiul , adica nu e ceva ce nu poti face sa extinzi memoria
    De acord cu zaone 10001% ca Samsung trebuie sa limiteze nr. de blotware daca nu sa elimine interfata touchwiz impreuna cu el …..android stock este mai mult decat binevenit ar fi ceva ca o gura de aer

  5. Pai dacă nu ai avut telefon de mii de lei de unde știi cât e de fluid ios-ul? (Întreb și eu pt ca Apple vinde doar telefoane de mii de lei).

  6. Din poza asta nu reiese nimic.
    Formatează un stick de 64 GB și apoi uită-te cât spațiu liber ai pe el, proaspăt formatat. Și stick-ul nu are sistem de operare sau aplicații instalate.

  7. Același răspuns și ție precum și lui Bogdan, de mai sus.
    Pe un stick gol, proaspăt formatat, de 64 GB, ai maximum 60 de GB utilizabili, poate chiar 57-58, în fucție de sistemul de formatare ales.

  8. Asta e ceea ce îmi place la ios,e simplu,intuitiv,aerisit.Ca acum o cam dau în bara implementând diverse funcții, iar din cauza asta parcă devine o idee mai întortocheat ,nu mai e chiar ok

  9. Si totuși din imagine la total capacity scrie 32 si nu 28.6 sau cât o fi la un iPhone 5/5S de 32 gb. Ma refer strict la acest aspect,nu cât din acești 32 gb sunt Ocupați de sitemul de operare si bloatware.