iOS 9.3 beta 5 si schimbarile pentru Night Shift

iOS 9.3 beta 5 a fost lansat in cursul serii trecute de catre compania Apple pentru posesorii de iPhone, iPad, iPod Touch-uri si dezvoltatorii de aplicatii, noua versiune aducand si unele modificari pentru functia Night Shfit implementata cu prima versiune a iOS 9.3.

Mai exact, incepand cu iOS 9.3 beta 5, Night Shift nu mai poate fi activat impreuna cu sistemul Low Power Mode, Mod Consum Redus, astfel ca utilizatorii vor trebui sa aleaga intre prelungirea autonomiei bateriei si protejarea ochilor in conditii de luminozitate redusa.

Separat de aceasta modificare, Night Shift din iOS 9.3 beta 5 nu mai afiseaza un meniu contextual in momentul in care se incearca activarea din Control Center, ci in schimb fie activeaza direct functia, fie afiseaza un mesaj de alerta cu optiunea de activare pana dimineata sau verificarea programului.

Mai mult decat atat, aceasta noua optiune de activare a Night Shift pana dimineata este vizibila inclusiv in meniul de setari al functiei, asa ca oricine poate activa setarea si ea va fi activa pana la prima ora a diminetii noii zile, doar dezactivarea manuala fiind posibila.

In final, compania Apple a mutat pozitia sliderului pentru temperatura culorilor ecranului, astfel ca acesta se regaseste acum in partea inferioara a meniului Night Shift din aplicatia Settings, Configurari, unele denumiri fiind deasemenea modificate de catre cei din Cupertino.

Night Shift iOS 9.3 beta 5 - iDevice.ro