iOS 9.3 beta 5 jailbreak a fost facut

iOS 9.3 beta 5 jailbreak a fost facut deja in ciuda faptului ca ieri v-am vorbit despre faptul ca Apple a blocat unele vulnerabilitati pentru iOS 9.3 jailbreak, acestea apartinand echipei de hackeri Pangu, chinezii fiind aparent intr-o tentativa de modificare a exploit-urilor folosite.

Desi Pangu a ramas fara vulnerabilitati pentru a lansa un iOS 9.3 jailbreak, alti hackeri au deja alte exploit-uri pe care le-au folosit pentru a face iOS 9.3 beta 5 jailbreak, compania Apple blocand doar unele buguri, altele necunoscute ei putand fi in continuare folosite pentru exploatarea sistemului de operare.

iOS 9.3 beta 5 jailbreak a fost facut deocamdata de catre i0n1c, celebrul hacker si cercetaror in securitate informatica avand diverse exploit-uri nepublice pe care le foloseste pentru a exploata sistemul de operare iOS, insa un hacker italian are deasemenea aceleasi resurse.

Chiar daca iOS 9.3 beta 5 jailbreak a fost deja facut, acesti doi hackeri nu sunt interesati sa lanseze solutii publice de jailbreak pentru utilizatorii din lumea intreaga, asa ca nu va asteptati ca ei sa ne ajute in vreun fel cu exploatarea iDevice-urilor companiei Apple.

Pe de alta parte, exista cel putin inca o echipa de hackeri, cea numita TaiG, care dezvolta o solutie de jailbreak pentru iOS 9.3, iar despre exploit-urile lor nu stim deocamdata ceva, asa ca exista in continuare sperante ca acest software sa apara luna aceasta sau poate chiar luna viitoare.