Apple publica lista sustinatorilor in lupta cu FBI

In cursul acestei zile compania Apple a publicat in propriul webiste o lista a documentelor de sustinere depuse de catre diverse entitati la instanta care judeca o cerere a FBI pentru a obliga compania Apple sa deblocheze un iPhone folosit de catre un terorist intr-un atac armat ce a avut loc in SUA anul trecut.

Aceste documente depuse in sustinerea companiei Apple au rolul de a convinge instanta care judeca acea cerere a FBI de faptul ca FBI greseste cand ii cere companiei Apple sa compromita securitatea iOS-ului pentru a putea debloca iPhone-ul folosit de terorist.

Desi Microsoft, Twitter, Facebook, Google si alte companii au anuntat ca doresc sa sustina Apple intr-un mod similar, pana acum doar un reprezentant al ONU, o ruda a unei victime si trei ONG-uri au depus efectiv documente prin care sustin lupta celor de la Apple impotriva FBI.

Un judecator american a dat deja castig de cauza companiei Apple in judecarea unei cauze similare care implica tot FBI chiar si fara sustinerea altora, insa in cazul San Bernadino judecatorul a luat o decizie ce obliga Apple sa ajute FBI, asa ca va fi interesant de vazut cum va gandi el in apel cu documente de acest gen in fata.