Un reprezentant al ONU sustine Apple in lupta cu FBI

David Kaye este raportorul special privind protejarea drepturilor la libera exprimare in cadrul ONU, iar intr-o declaratie depusa la o instanta americana el isi arata sustinerea fata de compania Apple in lupta dusa in momentul de fata cu cei de la FBI.

Declaratia a fost depusa la instanta americana care judeca o cerere a FBI de a debloca un iPhone folosit de catre un terorist intr-un atentat armat ce a avut loc in SUA, iar sustinerea unui om cu o functie importanta in cadrul ONU ar putea conta serios in favoarea Apple.

Conform lui David Kaye, comunicatiile securizate intre utilizatori sunt fundamentale pentru pastrarea neatinsa a dreptului la libera exprimare si la libertatea opiniei in era digitala, el luptand impotriva acestui tip de probleme in diverse zone de pe intreaga planeta.

Puteti vedea in acest document toate motivele pentru care David Kaye s-a implicat in acest proces care desi se desfasoara in SUA are ramificatii in lumea intreaga, o victorie a celor de la FBI putand crea un precedent periculos care pericliteaza siguranta utilizatorilor din lumea intreaga.

Zilele trecute Apple si-a sustinut punctele de vedere si in fata Congresului SUA, insa pana ca legislativul american sa se implice serios in disputa, instantele americane sunt cele care au puterea, una dand castig de cauza Apple zilele trecute intr-o audiere pentru o cerere de deblocare a unui iPhone facuta de catre FBI.