Apple: intreaga lume urmareste lupta noastra cu FBI

Aseara reprezentanti ai Apple, FBI si ai guvernului SUA au depus marturie in fata unei comisii a Congresului SUA pentru a-si sustine cauzele privind protejarea securitatii iOS si deblocarea iPhone-urilor pentru protejarea securitatii nationale a SUA.

Intreaga sedinta a durat nu mai putin de 5 ore si in aceasta perioada au fost spuse foarte multe lucruri de fiecare parte, Bruce Sewell, seful departamentului legal al Apple, afirmand ca lumea intreaga urmareste disputa dintre Apple si FBI, ea urmand a avea ramificatii serioase in intreaga lume.

Sewell a afirmat ca un eventual castig al FBI in aceasta batalie ar putea fi un precedent periculos, lucru recunoscut si de catre directorul FBI, pentru deblocarea iPhone-urilor, iar separat de SUA si alte tari ar putea cere acelasi lucru de la compania Apple, iar atunci nimeni nu ar mai avea datele sigure.

Apple deocamdata nu ar fi primit din alte tari cereri similare celor facute de catre FBI, insa daca in SUA agentia guvernamentala va putea obliga Apple sa deblocheze iPhone-uri, atunci alte tari o vor obliga sa faca acelasi lucru, iar atunci nici macar datele americanilor din strainatate nu vor fi sigure.

I think the world is watching what happens in our government right now and what happens right now with this particular debate. Our ability to maintain a consistent position around the world, our ability to say we will not compromise the safety and security of any of our users around the world, is substantially weakened if we are forced to make that compromise here in our own country.

Intreaga sedinta a fost practic o prezentare a unor puncte de vedere contradictorii cu diverse atacuri mai mult sau mai putin subtile venite din fiecare parte, diverse informatii fiind dezvaluite in premiera de catre compania Apple privind colaborarea cu autoritatile din multe zone de pe planeta pentru a oferi date din terminale iPhone.

blocare iPad Sewell

Inainte sa inchei, merita sa mentionez faptul ca in timpul sedintei Bruce Sewell a avut o problema neobisnuita cu tableta iPad folosita, ea blocandu-se in mijlocul discursului citit de catre el, fortandu-l pe reprezentantul Apple sa se foloseasca de documentatia pe care o adusese cu el pentru a-si continua discursul.

In clipul video de mai jos puteti urmari intreaga sedinta.

2 COMENTARII

  1. Vrajeala sa nu descurajeze achizitiile de iphone de catre potentiali teroristi, ba chiar sa ii indrepte sa cumpere iphone ca ceva sigur!
    Au de mult acces! Dar trebuie sa isi protejeze sursele…