Un bug ciudat al iOS afiseaza email-uri goale din 1 ianuarie 1970

Un bug foarte ciudat al iOS a aparut in cursul acestei zile, el afectand milioane de utilizatori de iPhone, iPad si iPod Touch-uri de pe planeta, iar daca va uitati la imaginea de mai jos veti observa ca vorbim despre email-uri ciudate afisate in aplicatia Mail.

Mai exact, unii utilizatori de iDevice-uri au inceput sa primeasca email-uri din 1 ianuarie 1970, ele neavand continut sau vreun expeditor, ci fiind pur si simplu goale, eroarea aparand pentru prima oara in sistemul de operare iOS al Apple.

Acum cateva saptamani s-a descoperit ca setarea datei 1 ianuarie 1970 blocheaza un iPhone sau iPad, iar acum observam ca Apple incepe sa trimita si email-uri de la respectiva data si desigur ca nu exista o explicatie pentru acest bug extrem de ciudat.

Partea proasta este ca aceste email-uri nu pot fi sterse de catre utilizatori si sunt afisate permanent in aplicatia Mail, asa ca ramane de vazut ce va mai face Apple de aceasta data pentru a rezolva o problema la care nimeni nu se astepta vreodata.

The way it works is that the date is stored as a continuously increasing collection of over a billion seconds (ignores timezone conversions, easy for computers to handle in binary). This is typically called Unix time or Epoch time. For example, the current time right now (in this format) is about 1.45 billion. Like I said, it’s easy for a computer to handle this number to store the date in binary, especially on a 64-bit device. Well, if it’s 1.45 billion right now, what’s 0? The answer is January 1st, 1970, at midnight.

email 1 ianuarie 1970 - iDevice.ro