Samsung Galaxy S7 vs iPhone 6S – primele benchmark-uri dezvaluie o diferenta majora

Un set de benchmark-uri publicate in cursul zilei de ieri pe internet dezvaluie faptul ca Samsung Galaxy S7 este mai rapid decat iPhone 6S cand vine vorba de puterea de procesare a procesorului sau a placii grafice, lucru care nu este chiar atat de greu de crezut.

Interesant este faptul ca in teste chip-ul Snapdragon 820 este mai rapid decat chip-ul A9 in ceea ce priveste puterea de procesare si diferenta este foarte mica, insesizabila chiar, chip-ul Exynos 8890 obtinand rezultate mai slabe decat cele ale chip-ului A9.

Cand vine vorba despre performantele placii grafice, Samsung Galaxy S7 cu chip Qualcomm Smapdragon 820 umileste iPhone 6S cu chip A9, avand performante cu 50% mai bune, insa chip-ul Exynos 8890 se plaseaza din nou in urma celui al companiei Apple.

Rezultatele sunt foarte interesante deoarece benchmark-uri anterioare prezentau o situatie diferita, cu chipul Exynos 8890 mai puternic decat cel Qualcomm Snapdragon 820, asa ca va fi interesant de vazut ce fel de rezultate vor arata alte teste sintetice.

benchmark Samsung Galaxy S7

Ca Samsung Galaxy S7 are putere de procesare mai mare decat iPhone 6S nu ar trebui sa uimeasca pe absolut nimeni pentru ca vorbim despre terminale lansate la luni distanta unul de celalalt si asemenea diferente sunt perfect normale.

Problema este ca exista diferente mari de performanta in procesarea grafica intre diverse versiuni ale Samsung Galaxy S7, iar aici vorbim despre o problema intalnita anual, Apple fiind aspru criticata in scandalul chipgate din cauza aceluiasi lucru.

benchmark Samsung Galaxy S7 1

Acestea fiind spuse, in urmatoarea perioada vom vedea foarte multe benchmark-uri facute pentru a compara Samsung Galaxy S7 cu alte smartphone-uri existente pe piata, terminalul coreenilor fiind foarte potent din punct de vedere al puterii de procesare.

Desi puterea de procesare este mare, am vazut ieri intr-un test de performanta ca Samsung Galaxy S7 nu este mai rapid decat iPhone 6S, insa aceasta este doar o prima comparatie intre cele doua terminale.