iPhone cu ecran OLED va fi lansat in 2017, Apple grabeste lansarea

Va vorbeam zilele trecute despre un iPhone cu ecran OLED flexibil prezentat intr-un brevet de inventie al companiei Apple cei din Cupertino pregatind incet, dar sigur, lansarea acestui tip de dispozitive pe piata pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Apple planuia pana recent sa lanseze un iPhone cu ecran OLED in 2018, insa se pare ca intentiile sale s-au schimbat radical si implementarea unei asemenea tehnologii in smartphone-urile sale este grabita pentru a aduce un asemenea iPhone pe piata abia in 2017.

In mod surprinzator, se pare ca planurile Apple sunt avansate si compania americana a inceput inca din decembrie sa discute cu Samsung si LG despre testarea ecranelor OLED pentru viitoarele sale iPhone-uri, primind cel mai probabil si unele prototipuri.

Mai mult decat atat, Apple le-a cerut celor de la Samsung si LG sa-si creasca substantial capacitatea de productie pentru a putea fabrica suficient de multe ecrane pentru a acoperi cererea Apple, cei din Cupertino fiind dispusi sa incheie contracte a caror valoare se apropie de 12 miliarde de dolari.

Apple intends earlier than we had planned for 1 year or so, the use of the organic EL panel in the autumn of 2017, the market iPhone.In 2018 the original premise of the relevant companies were forced to prepare an emergency response.

Avand in vedere ca iPhone 7S va avea ecran OLED, componenta nu va fi curbata asa cum s-a zvonit pana in prezent, design-ul acestui terminal va fi extrem de apropiat de cel al iPhone 7, iar ecranul va avea forma pe care o vom vedea anul acesta in smartphone-ul Apple.

Acum daca va intrebati de ce grabeste Apple implementarea OLED in iPhone, motivul explicat de catre publicatia care ofera aceste date are legatura cu vanzarile de iPhone-uri, compania americana intentionand sa-si creasca vanzarile deoarece anul acesta ele ar urma sa scada.

Foarte multa lume cere de ani de zile implementarea de ecrane OLED in iPhone, iar compania Apple o va face in 2017 pentru ca este obligata de piata sa o faca, insa e greu de spus daca exista vreo sansa ca vanzarile sa creasca in baza acestei schimbari foarte importante pregatite de catre cei din Cupertino.

43 COMENTARII

  1. niciodata nu am inteles fobia cu ecranele curbate, care e faza cu aceste ecrane, ce avantaje au ele, sau ce vor companiile ce produc telefoane mobile, sa demonstreze? personal nu vad nimic interesant la ele ca si functionalitate

  2. fiind un S generation ma indoiesc. Poate va veni odata cu iPhone 7 dar nu prea exista zvonuri deci sanse mici, ori cu iPhone 8

  3. Eu nu inteleg de ce is asa bune aceste ecrane
    oled?Culori naturale vs artificiale,luminozitate mai buna afara vs consum de energie redus.Ce e asa mare diferenta?Sunt sigur ca multi nici nu vad diferenta iar pt cei care o vad parerile sunt împărțite

  4. edge plus e mai mult de design decat de practicalitate. adica ecranul curbat la iphone il folosesti zilnic pt slide over, la edge nu cred ca se foloseste cineva zilnic de el, s-ar putea odata cu S7 edge sa fie diferit datorita functiilor noi

  5. mi-e greu sa cred ca introducerea oled in iPhone va determina mai multi oameni sa il cumpere. ideea e ca pe parte de hardware apple numai are cum sa depaseasca concurenta, oledul ca si hardware de 3-4 gb ram sau procesoare octa core exista de mult la concurenta si numai este ceva cu care te poti lauda. acuma se merge pe design frumos si stabilitatea OS si eventual ceva functii noi.

  6. Să știi că “fobie” înseamnă “frică” (de ceva anume).
    Deci, dacă ai vrut să spui că nu ai înțeles niciodată frica de ecrane curbate, atunci poți ignora comentariul meu, dacă ai vrut să spui altceva, ce?

  7. Ba da iTule !! E diferenta mare , ecranul iPhone-ului e pistol cu apa in comparatie cu Super Amoled-ul din S6 si S7 .
    Nu vreau sa ma cert cu tine , chiar nu doresc asta in schimb vreau sa testezi un Edge Plus ( nu in magazin pentru ca nu vei intelege mare lucru ) ecranul ala are ceva ce Apple inca nu are , ecranul ala face diferenta iar Apple a inteles asta .

  8. nu am spus ca ar fi rau sa puna oled in noiile iPhone insa din ce am vazut eu clientii iPhone, cei care cumpara iPhone nu se uita la specificatii. da, clar redau culori calitative ecranele din samsung edge si nu numai. chiar m-am gandit sa imi comand un s7 cu gear vr insa nu am facuto nu ca nu mi-ar place ca telefon dar inca nu vreau sa renunz la apple.

  9. Un smartphone “traieste” prin ecran. Este cea mai importanta componenta a unui dispozitiv de consum multimedia. Putin iti pasa unde este pozitionat butonul Power, sau ca ai procesorul X sau Y. Grosul experientei vine din utilizarea ecranului.

    Nu pot decat sa ma bucur ca in sfarsit, Apple a decis sa faca trecerea spre o tehnologie mai noua.

  10. Steve jobs nu a trecut la oled in 2010 ca nu era asa cum este acuma. pur si simplu apple a lasat samsung sa perfectioneze oled si acum il preia si Apple

  11. De-a lungul timpului ( 2008-2016 ) am avut doar iPhone , o singura data am vandut iPhone-ul pentru un Galaxy S3 . Am simtit ca inebunesc , am simtit ca “ceva ” lipseste cu toate ca saracul S3 functiona bine ( functioneaza perfect si azi iar vecia mea spune ca l-am dat cu inima buna ;))) .
    Ce-am inteles eu din experienta traita !! Nu-ti vine iPhone-ul pentru alt telefon pentru ca vei ajunge in situatia data . Combinatia perfecta iOS + Android iar atunci vei ajunge sa gandesti ca mine .

  12. No, pe bune? Habar nu avem ce a spus Steve Jobs. Poți să îmi dai dovada celor spuse de el?
    Când citez pe careva, pun mereu ghilimele, și/sau specific dacă am preluat textul. Nu e cazul de copiere :)))

  13. Srb, nu poți diminua la zero utilitatea unei caracteristici doar pentru că tu nu o utilizezi zilnic. Nici prezervativul nu este utilizat zilnic, dar nu înseamnă că este degeaba.
    Nici camera foto a unui smartphone nu este utilizată zilnic, dar vezi cât accent se pune pe utilitatea ei.

    Ecranul ăla curbat este superb, și deja are funcții unice de notificare. Ca regulă generală: e mai bine să ai ceva în plus care ți-ar putea fi de folos cândva, decât să nu ai acel ceva când ai putea avea nevoie.
    Și nu, asta nu este curat din Steve Jobs :)))

  14. Sincer, nici eu nu am înțeles vreodată fobia cu ecranele curbate. Într-adevăr, unii au o teamă nefondată de a atinge un asemenea ecran iar alții au atac de panică doar când se gândesc la tipul ăsta de ecran.
    Ciudată lume…

  15. hai bre nu te preface ca nu stii
    am si scris la prezentarea iphone 4 a spus cand a prezentat retina
    Display este inima unui telefon este una dintre cele mai importante componente bla bla bla papgal

  16. prezervativul nu este utilizat zilnic ca unii barbati nu au cu cine. si nu este 100% sigur, exista alte cai etc
    Restul e ok din ce ai spus ca nu este din Steve jobs

  17. Apple a lasat Samsung sa perfectioneze oled? Cum sa nu , si acum imi amintesc cum Steve Jobs spunea ca ecrane oled sunt groaznice sa te feresti de ele
    Nu mai spun userii de pe acest site

  18. Nu a zis steve jobs asa ceva. A zis ca nu sunt inca mai bune ca ips lcd si asta a spus-o in 2010, deci dupa 6 ani si el cred ca ar fi trecut la oled acuma, in special micro-led

  19. nu a zis, inceteaza sa minti. Uita-te la prezentarea iphone 4 ce spune la categoria “display”. acuma zi-mi si mie unde sa caut cand spune sa fugim cu totii de oled te rog. btw micro-led momentan nu exista, dar ce lege spune ca ceva ce nu exista nu va exista niciodata? iphone-8-rumors-apple-inc-develop-micro-led-display-technology-its-taiwan-research-
    Aoleu, stai ca iar te-am confundat cu alt george, tu esti ala care vorbesti in balarii. O zi buna

  20. Daca ar fi chiar asa, nicidecum nu se merita sa faci upgrade de la iphone 6s la iphone 7, v a fi 7 ceva mai iute si cu o camera putin mai buna dar schimbarea majora se va face de prin iphone 7s. Asa ca anul asta spun pas, daca se adevereste cele spuse in articol

  21. -bineinteles ca nu a zis , o blamat o doar asa un pic , in hora a intrat si Cook care a continuat aruncarea cu pietre in oled , dar acum mama ce bune sunt hai sa le folosim si probabil Cook le va supune faniilor Apple sa uite ce a spus si ca tehmologia oled este grozava
    – cat despre micro led daca te uiti in com. meu nu am spus niciodaca ca nu va exista , dar sa dezvolti o astfel de tehonologie pentru display uri este extrem de greu
    Samsung iau trebuit ani ca sa imbunatateasca tehnologia oled si sa creeze alt tip de display oled (Super amoled) ….Apple ca sa dezvolte presupusa tehnologie micro led care are caracteristici de functionare diferite de un LCD trebuiesc ani de cercetare si dezvoltare
    -eu vorbesc in balarii? sincer acum te ai uitat la propriile comenatarii?