Apple vrea sa cumpere unul dintre partenerii sai importanti

Compania Apple se afla in discutii avansate pentru a cumpara una dintre importantele companii partenere care produc componente folosite in iPhone, iPad si iPod Touch-urile din lumea intreaga, achizitia permitandu-i sa aiba si mai mult control asupra modului in care sunt produse iDevice-urile.

Vorbim aici despre compania Imagination Technologies, cea care produce placi grafice de ani de zile pentru iDevice-uri, cei de la Apple detinand o parte din companie in momentul de fata, insa planurile lor sunt de a detine controlul total si de a o integra probabil in diviziile sale.

Placile grafice ale Imagination Technologies i-au permis companiei Apple sa aiba suprematia asupra competitorilor in jocurile lansate in App Store sau Google Play, iar achizitia companiei ar avea drept efect crearea de placi grafice Apple care se vor potrivi perfect in iDevice-uri.

Desi Apple modifica intr-o anumita masura placile grafice ale Imagination technologies inainte de le implementa in terminalele sale, achizitia i-ar permite sa controleze intregul proces, iar noi vom avea parte de iDevice-uri mult mai puternice din toate punctele de vedere.

Apple is in “advanced talks” to acquire British chip design company Imagination Technologies (IMG), according to a source with knowledge of the discussions. Imagination Technologies is primarily known for its PowerVR line of GPUs, which Apple has used in its mobile A-series SoCs since the A4, which powered the iPhone 4 and 4th-gen iPod Touch.

Pentru a cumpara Imagination Technologies compania Apple ar trebui sa cheltuiasca minim 1 miliard de dolari din moment ce partenera sa are o capitalizare bursiera de 850 de miliarde de dolari, insa suma este infima in comparatie cu rezerva monetara a celor din Cupertino.

UPDATE: Apple a confirmat discutiile cu Imagination Technologies, insa sustine ca deocamdata nu intentioneaza sa faca o oferta pentru achizitionarea intregii companii.