Cum a fost Google Maps de vina pentru demolarea eronata a unei case

Google Maps este cel mai folosit serviciu online de localizare de pe orice fel de produse electronice, el fiind atat de popular incat chiar si persoanele care ar trebui sa utilizeze harti profesionale folosesc in realitate serviciul companiei Google si in final gresesc.

Astazi va vorbesc despre o echipa de muncitori din SUA care a demolat o casa gresita pentru ca s-a bazat pe Google Maps pentru localizare si a ajuns la o strada distanta de locatia la care trebuiau sa faca demolarea, inclusiv strada fiind gresita.

Echipa de muncitori trebuia sa demoleze un duplex care a fost avariat de o tornata ce lovise orasul Rowlett din statul Texas si au ajuns la un asemenea imobil, insa nu el era cel pe care au fost contractati sa il demoleze, dar bazandu-se pe Google Maps ei si-au facut treaba.

Proprietarii cladirii nu erau acasa, ci erau plecati pentru a gasi pe cineva care sa evalueze costurile reparatiilor produse de catre tornada, insa la intoarcere au gasit doar foarte resturile a ceea ce a fost odata casa lor.

The company responsible for tearing down the wrong tornado damaged duplex had a demolition permit for another duplex. Nabors CEO George Gomez refused an on-camera interview but said the crew assigned to the project thought they tore the correct home down until they realized they made a mistake and added the situation is “not a big deal.”

Compania vinovata de demolarea gresita a casei nu si-a cerut scuze pentru greseala facuta si a afirmat ca nu este o problema foarte mare, dand desigur vina pe Google Maps pentru tot, asta desi in realitate vinovati sunt doar muncitorii sai.

Compania care a facut demolarea avea asigurare ce teoretic ar trebui sa acopere greseli de acest gen, deci in final proprietarii fostei case se vor alege cu o locuinta noua si cu o suma consistenta drept despagubiri pentru a inlocui toate obiectele din casa ce au fost distruse.