Foxconn va finaliza achizitia Sharp saptamana viitoare

Compania Foxconn va finaliza achizitia Sharp in cursul saptamanii viitoare, taiwanezii ajungand intr-un final la o intelegere pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al companiei japoneze in ciuda tuturor dificultatilor financiare pe care ea le are.

Pentru ca achizitia sa fie facuta, cei de la Foxconn vor plati o suma mai mica pentru preluarea pachetului de actiuni, aceasta urmand a scadea cu aproximativ 20% la 3.5 miliarde de dolari, datoriile foarte mari ale Sharp impunand aceasta schimbare a ofertei.

In baza intelegerii la care s-a ajuns in momentul de fata, consiliile de administratie ale Sharp si Foxconn urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare pentru a aproba achizitia, contractul urmand a fi semnat in urmatoarea zi de catre reprezentantii celor doua companii.

Dupa achizitia Sharp, Foxconn va avea posibilitatea de a le oferi celor de la Apple si ecrane pentru iDevice-urile vandute in lumea intreaga, deci colaborarea nu se va limita doar la asamblarea terminalelor, insa totul va depinde de ceea ce vor dori taiwanezii sa faca in viitor.

Sharp and Taiwan’s Foxconn are set to sign a takeover deal next week after repeated delays, with the two sides set to agree on a smaller bailout than originally planned for the troubled Japanese electronics maker, two sources familiar with the talks said on Saturday.