iPhone 7 va avea autonomie mai buna

iPhone 7 va avea autonomie mai buna decat iPhone 6S cand va fi lansat in toamna acestui an de catre compania Apple, iar iPhone 7 Plus va beneficia de o imbunatatire similara oferita de catre compania Apple, asa cum se intampla anual cand se lanseaza noi terminale iPhone gandite in Cupertino.

Anul trecut Apple a scazut capacitatile bateriilor iPhone 6S si iPhone 6S Plus, insa chiar si asa terminalele au avut autonomie mai buna decat predecesoarele lor, iar asta multumita imbunatatirilor facute pentru componentele interne care consuma mai putina energie din baterie.

In 2016, iPhone 7 va avea autonomie mai buna tot multumita imbunatatirilor facute pentru componentele implementate in terminale, dar si multumita imbunatatirilor facute in interiorul iOS pentru functiile oferite utilizatorilor din lumea intreaga.

iPhone 7 va avea autonomie mai buna

Cele mai recente zvonuri aparute in legatura cu noul smartphone spun ca iPhone 7 va avea o baterie mai mare desi profilul sau va fi mai subtire decat cel al iPhone 6S, o noua tehnica pentru pozitionarea componentelor in carcasa permitand imbunatatirea capacitatii bateriei.

Bateria mai mare a iPhone 7 va fi secondata si de un chip A10 fabricat de catre cei de la TSMC folosind un proces de fabricatie, probabil de 10nm sau 14nm, anul trecut taiwanezii producand chip-uri mult mai eficiente decat cele fabricate de catre compania Samsung.

Pentru iPhone 7 Apple ar fi renuntat complet sau in cea mai mare masura la Samsung pentru fabricarea chip-ului A10 pentru a evita scandaluri similare celui chipgate aparut in cursul anului 2015, asa ca teoretic toata lumea ar trebui sa aiba parte de aceeasi experienta de utilizare.

Desi iPhone 7 va avea autonomie mai buna decat iPhone 6S, nu trebuie sa va asteptati la o imbunatatire majora, ci la o crestere de 10% – 15% a autonomiei bateriei pentru utilizarea zilnica, iar orice imbunatatire de acest gen este binevenita, chiar daca nu este foarte mare.