Achizitionand Sharp, Foxconn ajuta Apple sa reduca dependenta de Samsung

Ieri v-am spus ca Foxconn va achizitiona Sharp pentru 3.5 miliarde de dolari, planurile de cumparare fiind aprobate de catre consiliile de administratie ale ambelor companii, deci tranzactia se va efectua in viitorul nu foarte indepartat.

Cumparand unul dintre cei mai mari producatori de ecrane LCD din lume, cei de la Foxconn intra pe o piata in care Apple investeste sume mari de bani, iar aceasta achizitie ar putea ajuta Apple sa mai reduca dependenta fata de coreenii de la Samsung.

Sharpintentiona de ceva timp sa initieze tranzitia de la productia de ecrane LCD la cele OLED, iar achizitia facuta de Foxconn va avea drept efect o grabire a acestei tranzitii multumita investitiilor pe care taiwanezii le vor face in fabricile Sharp.

In momentul de fata Samsung este responsabila pentru 95% din productia totala de ecrane OLED de pe glob, insa Sharp, Japan Display si alte companii vor deschide linii de productie pentru ecrane OLED, deci aceasta cota din piata va scadea simtitor.

Sharp can springboard off its existing technology to develop the screens, says Alberto Moel, a technology analyst for Bernstein Research. The two types use the same backbone, but OLED screens are topped with a layer of organic compounds instead of the liquid crystal layer for LCDs. The first part of the production process is similar.

Avand posibilitatea de a ajuta Apple sa renunte la o parte dintre contractele cu Samsung, cei de la Foxconn vor avea o pozitie mult mai puternica in negocierile cu americanii, transformandu-se dintr-o companie care asambleaza componente intr-una care le si fabrica.