Vanzarile Apple Watch ar putea scadea in 2016

Vanzarile Apple Watch ar putea intra in scadere dupa doar un an de disponibilitate pe piata, sau cel putin asta sustine un analist care in trecut ne-a oferit doar informatii valide cu privire la produsele Apple ce inca nu au fost lansate pe piata.

Ming-Chi Kuo, celebrul analist asiatic de la care am auzit atat de multe zvonuri adevarate, sustine ca vanzarile Apple Watch urmeaza sa scada in 2016 la 7.5 milioane de unitati fata de 10.6 milioane de unitati cate s-ar fi inregistrat in cursul anului trecut, diferenta fiind mare.

Compania Apple nu a publicat cifre privind vanzarile Apple Watch, asa ca aici vorbim despre simple estimari privind succesul inregistrat de catre ceasul inteligent al celor din Cupertino, alti analisti fiind de parere ca Apple a vandut mai multe unitati ale Apple Watch in 2015.

Daca ar fi sa dam crezare acestei estimari, atunci vanzarile Apple Watch ar urma sa scada cu peste 25% in 2016 fata de 2015, iar daca acest lucru se va adeveri, atunci Apple va avea o problema serioasa cu un nou produs care face parte dintr-o categorie aflata in curs de crestere.

Motivandu-si estimarea, analistul sustine ca desi piata wearable-urilor este una departe de maturitate, problema cea mai mare a Apple Watch este ca produsul nu ofera suficient de multe functii si beneficii pentru a convinge multi utilizatori sa-l cumpere de la Apple.

Fara aplicatii cu adevarat utile, cu autonomie redusa si dependenta mare de iPhone, Apple Watch nu este un smartwatch suficient de atractiv pentru multi utilizatori de smartphone-uri, iar acest lucru va afecta vanzarile daca Apple Watch 2 nu va rezolva toate aceste probleme.

Acestea fiind spuse, va fi interesant de vazut ce vor estima analistii la sfarsitul anului, insa deocamdata se pare ca 2016 ar putea fi un an dezamagitor pentru vanzarile Apple Watch.