Apple cumpara servere din China pentru noul sau CDN

Acum cateva saptamani v-am spus ca Apple construieste un CDN pentru a livra rapid continut catre sutele de milioane de clienti din intreaga lume, o retea globala de serverele fiind gandita pentru amplasare in vederea realizarii acestui proiect.

Apple inchiriaza servere de la Amazon si Microsoft pentru a livra acum continut, iar in curand va apela inclusiv la Google, insa visul sau este de a avea propria retea CDN pentru a livra continut utilizatorilor, iar astazi aflam ca o companie din China ar fi fost aleasa pentru a-i vinde serverele folosite in viitor.

Inspur este denumirea acestei companii, ea insumand 60% din piata serverelor din China in momentul de fata cu foarte multe companii locale importante printre clienti, cei de la Apple fiind foarte interesati sa ii cumpere produsele, cel mai probaibl la preturi foarte mici.

Separat de preturi, compania Apple se teme ca NSA i-ar fi infiltrat serverele pe care le detine in SUA si se teme ca in viitor sa nu se intample acelasi lucru cu produse cumparate de la companii americane, asa ca alegerea unei companii din China ar putea avea legatura si cu aceasta problema.

China-based server brand vendor Inspur has been rumored to have entered Apple’s datacenter supply chain. Inspur currently has an over 60% share in China’s Internet service server market. Baidu has over 85% of its servers coming from Inspur and Alibaba 60%. Inspur established an office in California in 2015. The office also has a R&D team and a production center.

Inspur este sustinuta de catre guvernul Chinez si foarte multe companii din domeniul IT au cautat sa colaboreze cu ea pentru a-si extinde business-urile in China, insa pentru Apple situatia este alta, ea fiind interesata de a isi crea o infrastructura globala.

85% dintre serverele Baidu, cel mai mare motor de cautare din China, provind de la Inspur, in timp ce Alibaba a cumparat 60% dintre propriile servere de la Inspur, asa ca Apple va colabora cu o companie cu o vasta experienta in domeniul internetului si a retelisticii.