Apple angajeaza noi parteneri pentru a fabrica unele componente ale Apple Watch 2

Apple Watch 2, viitoarea versiune a smartwatch-ului dezvoltat de catre compania Apple, urmeaza sa intre in productie in lunile urmatoare iar cei din Cupertino incearca sa completeze lista de parteneri care vor produce componentele sau intregul produs.

Astazi aflam ca Advanced Semiconductor Engineering (ASE) va produce marea majoritate a chip-ului S2 care urmeaza sa fie inima Apple Watch 2, compania producand toate chip-urile S1 folosite in Apple Watch, insa pentru noul model lucrurile vor fi diferite.

Separat de ASE, Amkor Technology si STATS ChipPAC au fost deasemenea angajate de catre compania Apple pentru a produce restul chip-urilor S2 care vor fi folosite in Apple Watch 2, diversificarea fiind probabil necesara pentru a produce mai multe unitati.

Samsung va fabrica in continuare procesorul care include si RAM-ul ce vor fi folosite in Apple Watch 2, iar cei de la Kinsus Interconnect Technology vor produce in continuare substraturi pentru componentele ceasului inteligent, Apple renuntand la Nanya PCB pentru acest segment.

Advanced Semiconductor Engineering (ASE), already a provider of SiP (system-in-package) modules for the first-generation Apple Watch, has reportedly grabbed the majority of SiP module orders for the second-generation device, according to industry sources. Amkor Technology and STATS ChipPAC, a unit of Jiangsu Changjiang Electronics Technology (JCET), have also obtained a portion of SiP module orders for the second-generation Apple Watch.

Cel mai recent zvon privind Apple Watch 2 ne spune ca design-ul produsului nu va fi diferit fata de cel al celui precedent, dar si ca el ar urma sa vina cu o suita de componente noi care urmeaza sa imbunatateasca functionalitatea generala a dispozitivului.

Apple Watch 2 ar putea fi lansat in vara sau in toamna, totul in functie de modul in care Apple va dori sa isi prezinte sau promoveze ceasul inteligent in fata utilizatorilor din lumea intreaga.