Asa functioneaza 3D Touch in Android N (Video)

3D Touch este un sistem implementat de catre compania Apple in Apple Watch, MacBook si mai apoi iPhone, el folosind o tehnologie numita Force Touch pentru a inregistra diverse tipuri de presiune aplicata pe ecran pentru a permite controlarea de functii ale produselor Apple.

Unele smartphone-uri Android au diverse variatii ale 3D Touch, cu alte denumiri desigur, insa compania Google va implementa suport nativ pentru acest sistem in Android N, anuntul fiind facut zilele trecute, iar astazi vedem si cum va functiona totul dupa lansare.

O publicatie straina a reusit sa activeze suportul 3D Touch pe un terminal Android si desi ei folosesc swipe-uri pentru activarea meniurilor 3D Touch din Android, in viitor smartphone-urile vor avea Force Touch implementat in ecran si in functie de apasare vor actiona diverse functii.

Cei de la Google descriu cateva scenarii in care este util 3D Touch, ei oferind drept exemple utilizarea apasarilor puternice pentru a ajunge intr-o anumita locatie a unei aplicatii de harti, trimiterea unui mesaj catre o persoana intr-o aplicatie de mesagerie, initierea redarii unui anumit episod dintr-un serial si altele.

Implementarea suportului nativ pentru 3D Touch in Android N le va oferi celor de la Samsung, HTC, Huawei, Xiaomi, etc, posibilitatea de a oferi functionalitatea pe care iPhone-urile o au de un an de zile, iar atunci Apple va trebui sa vina cu functii noi pentru utilizatori.