Apple negociaza cu regizori talentati pentru crearea de seriale TV

Compania Apple are o retea globala de video streaming numita iTunes Movie Store, ea permitandu-le utilizatorilor din foarte multe tari de pe glob sa urmareasca o varietate de filme pe orice fel de PC-uri sau produse ale companiei Apple, continutul fiind preluat de la diversi producatori.

Pentru ca are nevoie de ceva mult mai bun pentru Apple TV 4 si iTunes Store, compania Apple este in discutii cu multi regizori talentati pentru a produce seriale TV exclusive care vor fi distribuite doar prin intermediul magazinelor sale online si doar pentru ai sai utilizatori.

Apple a organizat o mica petrecere in cadrul Sundance Film Festival, numita iTunes Lounge, iar acolo managerii sai au discutat cu regizori din Los Angeles despre seriale TV de top care sa fie produse cu bani ai Apple, prezenta sa in cadrul evenimentului fiind mult mai discreta decat cele ale Amazon sau Netflix.

In urma organizarii acestui mic eveniment, manageri ai Apple au discutat in Los Angeles cu unii producatori care au proiecte pentru seriale TV de top, Apple intentionand sa le distribuie printr-o aplicatie speciala a Apple TV 4, dar si prin intermediul iTunes Movie Store.

The iTunes Lounge was in fact part of a stealth effort by Apple to establish a new, more active role in delivering entertainment. In the weeks that followed, Apple execs were in Los Angeles hearing pitches for original TV series that it plans to launch on an “exclusives” app on Apple TV and within iTunes. Apple wants to work with “triple A-list” talent, according to a source, and build up a roster of must-see shows available only on its platform. Naturally, the talks have been veiled in the utmost secrecy. Producers who have met with Apple will refer to it only as the United Fruit Company.

Desi Apple vrea sa produca doar seriale exclusive pe care toata lumea si-ar dori sa le vada, cei care au discutat cu reprezentantii sai sustin ca deocamdata strategia americanilor este dezorganizata, ea fiind axata pe doua planuri diferite ce ar trebui indeplinite.

Mai exact, Apple vrea o serie de filme scurte, clipuri video si documentare create in jurul muzicienilor prieteni ai lui Dr. Dre sau Jimmy Iovine, ambii manageri Apple, ele avand rolul de a potenta efectul pe care serialul Vital Signs al Apple il va avea dupa lansarea in Apple Music si iTunes.

Separat, Apple vrea seriale originale precum cele ale Netflix sau Amazon, intentia celor din Cupertino fiind de a lansa multiple seriale TV simultan pentru utilizatori, insa deocamdata eforturile sale nu sunt chiar atat de serioase precum cele ale Amazon sau Netflix.

In final, Apple are planuri foarte serioase privind sponsorizarea crearii de continut original pentru iTunes, insa ramane de vazut cat va investi, cu cine va lucra si cand vor fi lansate serialele TV.