Iata cat a platit Apple pentru a incheia un proces intentat din cauza Siri

Cu patru ani in urma compania Apple a fost actionata in judecata de catre reprezentanta unui institut politehnic din SUA, care sustine ca asistentul personal Siri ii incalca un brevet de inventie care a fost inregistrat inca din cursul anului 2007 institutiei educationale.

Pentru ca ar fi pierdut in instanta procesul, cei de la Apple au decis sa plateasca suma de 24.9 milioane de dolari celor de la Dynamic Advances, care au licentiat brevetul de la institutul politehnic, daca vor retrage cererea de chemare in judecata inainte ca procesul sa inceapa.

Cei de la Apple vor plati 5 milioane de dolari inainte ca procesul sa fie retras, si inca 19.9 milioane de dolari dupa ce procesul a fost retras, iar la final compania din Cupertino va licentia tehnologia si nu va putea fi actionata din nou in judecata in urmatorii 3 ani.

Din aceasta suma, 50% va ajunge la institutul politehnic care a creat tehnologia brevetata, insa partea interesanta este ca acest institut nu a fost de acord cu suma pe care compania Apple ar trebui sa o plateasca in baza acestei intelegeri, asa ca ramane de vazut cat viitor are ea.

Dynamic Advances expects to pay 50 percent of that money to Rensselaer, legal counsel and the predecessor exclusive licensee of the patents in suit, according to regulatory filings. Rensselaer has not, however, agreed to the royalty rate proposed in the settlement, according to a document filed by Marathon Patent Group.

Procesul a fost intentat in 2012 si luna viitoare ar fi urmat sa inceapa primele sedinte de judecata, iar Apple ar fi riscat sa plateasca mult mai multi bani drept despagubiri, insa daca institutul nu va fi de acord cu aceasta intelegere, Apple ar putea oricum sa plateasca o suma mai mare.

2 COMENTARII