China a blocat doua servicii importante ale Apple

Saptamana trecuta iTunes Movie Store si iBooks au fost inchise in China si desi compania Apple nu a oferit detalii cu privire la indisponibilitatea celor doua magazine, se pare ca guvernul chinez este cel nemultumit de serviciile oferite de catre compania Apple.

Desi compania Apple a primit aprobarea guvernului chinez de a lansa cele doua magazine in China, Administratia de Stat pentru Presa, publicatii, film si televiziune a cerut inchiderea lor, insa desigur ca nu exista informatii cu privire la motivarea acestei decizii.

Desi Apple are o relatie foarte buna, in aparenta, cu guvernul chinez, iata ca nu este ferita de actiuni de acest gen care ii afecteaza incasarile in tara, cei de la Apple oferind o declaratie oficiala in care sustin ca fac tot posibilul pentru ca magazinele sa devina disponibile.

Recent presedintele chinez Xi Jinping s-a intaltnit cu liderii unor populare companii chinezesti pentru a incerca sa gaseasca metode de a reduce dependenta chinezilor de serviciile companiilor americane, iar aceasta lovitura data companiei Apple ar putea avea legatura cu dorinta chinezilor de a deveni ceva mai independenti.

“We hope to make books and movies available again to our customers in China as soon as possible,” an Apple spokeswoman said in a statement.