Apple face concedieri in mijlocul speculatiilor privind un an fiscal dezastruos

La doar o zi dupa ce un analist respectat a anuntat ca 2016 va fi un an dezastruos pentru compania Apple, iata ca aflam si primele detalii cu privire la o serie de concedieri pe care compania Apple le-a pregatit pentru o parte dintre angajatii diviziilor sale.

Mai exact, compania Apple a decis sa concedieze persoanele care se ocupau cu angajarea de oameni talentati in diviziile sale ce dezvolta produse noi, majoritatea angajatilor din divizia de recrutare fiind in proces de concediere, fara ca altii sa le ia locul in viitorul apropiat.

In total, vorbim despre peste 100 de persoane care vor ramane fara un loc de munca in cadrul companiei Apple in perioada imediat urmatoare, actiunea neavand vreo motivatie oferita de catre Apple sau cei care au furnizat aceste informatii pentru presa.

O explicatie pentru concedieri ar putea sta in faptul ca Apple foloseste diverse firme de recrutare pentru a angaja persoane talentate si ar fi interesata sa renunte la oamenii proprii pentru aceasta munca, insa previziunile sumbre ale analistilor ar putea fi o a doua explicatie la fel de plauzibila.

Apple in the past few weeks has been cutting all of its contract recruiters. In all, more than 100 people could be affected by the moves, the source said. The company currently has no public job postings for recruiters.

Separat de concedierea angajatilor, Apple a redus si bonusurile oferite celor care raman, astfel ca daca pana in prezent ei primeau un bonus de 40% din salariul unui nou angajat, in viitor bonusul va fi redus la 10% – 15% sau va fi anulat complet.

Apple a angajat foarte multi ingineri si manageri in ultima perioada, in special pentru a finaliza proiectul masinii Apple, cateva mii de angajati alaturandu-se diviziilor celor din Cupertino in ultimul an, o reducere a fluxului de angajare fiind oarecum normala.