Apple domina Silicon Valley, incaseaza o parte surprinzatoare a profitului

Apple este una dintre cele mai mari companii de pe planeta, iar majoritatea competitoarelor sale se afla in Silicon Valley, toate companiile din aceasta zona generand incasari de 833 de miliarde de dolari in 2015, o suma impresionanta care depaseste cu mult produsul intern brut al majoritatii tarilor de pe planeta.

Din toata aceasta suma, compania Apple a reprezentat 28% cu cele peste 200 de miliarde de dolari incasate in cursul anului trecut, 2015 fiind cel mai bun an din istoria Apple, insa fiecare an dupa lansarea iPhone a generat incasari si profit record pentru cei din Cupertino.

In ceea ce priveste profitul, compania Apple a generat 40% din intregul profit al Silicon Valley, adica 133 de miliarde de dolari, iar aici vorbim despre cea mai profitabila zona IT de pe planeta, compania Apple dominand-o fara drept de apel, asa cum se intampla pe piata smartphone-urilor.

Daca ne uitam la cei de la Google, incasarile lor pentru anul 2015 au o valoare aproape injumatatita fata de profitul inregistrat de catre compania Apple, iar asta in timp ce Facebook a avut in 2015 incasari de 18 miliarde de dolari si profit mult mai mic decat al Apple.

Apple is the favorite child, the one who gets all the attention. And deservedly so: The iPhone maker accounted for 28 percent of the Bay Area tech industry’s $833 billion in 2015 sales. Its profits were a jaw-dropping 40 percent of the region’s $133 billion total.

Acestea fiind spuse, Apple isi domina competitoare cand vine vorba despre incasari sau profit, iar acest lucru este de inteles pentru cea mai populara companie din Silicon Valley.

1 COMENTARIU

  1. Paradoxal , Apple care nu contribuie cu nimic la progresul tehnologiei , face cele mai mari profituri . Lumea e cu curul in sus .