Apple lupta pentru ca gentile iPhone sa dispara de pe piata

Ieri v-am spus ca Apple a primit o lovitura dura din China, acolo o instanta locala hotarand ca brevetul de marca al americanilor pentru denumirea iPhone nu poate impiedica o companie locala sa lanseze pe piata, genti si alte produse din piele care au denumirea iPhone.

Avand in vedere ca Apple a cheltuit sume enorme de bani pentru a construi brand-ul iPhone in China, hotararea ii pune in pericol intregul business, asa ca americanii intentioneaza sa o atace la Curtea Suprema a Poporului in speranta ca va avea castig de cauza.

Apple a declarat ca este dezamagita de victoria companiei Xintong avand in vedere ca in alte procese si-a aparat fara probleme brevetul de marca, scotand de pe piata diverse produse din piele care erau vandute cu denumirea celebrului smartphone al americanilor.

Daca pe piata ar ajunge mai multe produse cu brand-ul iPhone, importanta denumirii folosite de catre Apple pentru al sau smartphone s-ar dilua si lumea ar avea impresia ca achizitioneaza produsele celor din Cupertino, vand in realitate nu se intampla asa.

We intend to request a retrial with the Supreme People’s Court and will continue to vigorously protect our trademark rights. Apple is disappointed the Beijing Higher People’s Court chose to allow Xintong to use the IPHONE mark for leather goods when we have prevailed in several other cases against Xintong.

China este o tara in care legislatia privind drepturile de autor nu ofera o protectie similara cu cea de care au parte oamenii in alte zone de pe glob si asa s-a construit marea economie care domina lumea intreaga in momentul de fata, multe produse locale find facute copiind altele din alte zone geografice.

Este greu de spus daca Apple va reusi sa isi protejeze marca pentru denumirea iPhone, insa este clar ca nimeni din Cupertino nu este dispus sa renunte la lupta pana cand produsele chinezilor vor fi scoase de pe piata.

geanta piele iPhone