Prima Pagina iPhone Apple lupta pentru ca gentile iPhone sa dispara de pe piata

Apple lupta pentru ca gentile iPhone sa dispara de pe piata

Ieri v-am spus ca Apple a primit o lovitura dura din China, acolo o instanta locala hotarand ca brevetul de marca al americanilor pentru denumirea iPhone nu poate impiedica o companie locala sa lanseze pe piata, genti si alte produse din piele care au denumirea iPhone.

Avand in vedere ca Apple a cheltuit sume enorme de bani pentru a construi brand-ul iPhone in China, hotararea ii pune in pericol intregul business, asa ca americanii intentioneaza sa o atace la Curtea Suprema a Poporului in speranta ca va avea castig de cauza.

Apple a declarat ca este dezamagita de victoria companiei Xintong avand in vedere ca in alte procese si-a aparat fara probleme brevetul de marca, scotand de pe piata diverse produse din piele care erau vandute cu denumirea celebrului smartphone al americanilor.

Daca pe piata ar ajunge mai multe produse cu brand-ul iPhone, importanta denumirii folosite de catre Apple pentru al sau smartphone s-ar dilua si lumea ar avea impresia ca achizitioneaza produsele celor din Cupertino, vand in realitate nu se intampla asa.

We intend to request a retrial with the Supreme People’s Court and will continue to vigorously protect our trademark rights. Apple is disappointed the Beijing Higher People’s Court chose to allow Xintong to use the IPHONE mark for leather goods when we have prevailed in several other cases against Xintong.

China este o tara in care legislatia privind drepturile de autor nu ofera o protectie similara cu cea de care au parte oamenii in alte zone de pe glob si asa s-a construit marea economie care domina lumea intreaga in momentul de fata, multe produse locale find facute copiind altele din alte zone geografice.

Este greu de spus daca Apple va reusi sa isi protejeze marca pentru denumirea iPhone, insa este clar ca nimeni din Cupertino nu este dispus sa renunte la lupta pana cand produsele chinezilor vor fi scoase de pe piata.

geanta piele iPhone

 • Dan

  De ce nu face Timmy o achiziție nouă? Cumpără compania chineză și gata. În plus, poate să pună cinezii (pun intended) să fabrice huse din piele pentru iDevices :)))

 • unixes

  Si maine mai apar 400 de companii chinezesti si Timmy le va cumpara pe toate, asa-i?

 • leo

  China e in rahat pana-n gât, iar tu spui ca domina economia mondiala?! :))

 • terrymada

  Chiar nu arata rau geanta aia:) pare premium:))

 • amfetamin

  Nu știu cine se gândește la o geanta cand spui iPhone? Daca se numea i-bag mai ziceam,nu înțeleg ce atâta agitație pt atât. Nu-i înțeleg nici pe chinezi de ce au optat pt aceasta denumire înaintea apariție iPhone,care te duce cu gândul automat la un telefon ca are cuvântul phone in el. Acum daca scoate Cube de ex o bicicleta care se numește iPad sa zicem,te gândești prima oară la bicicleta sau la tableta celor de Apple? Chiar daca sa zicem Cube ar avea înregistrată acesta marca înaintea celor de la Apple.

 • atb19

  Normal ca domina , uitate in jurul tău… Pe orice produs scrie Made in China …Sony , Apple , jbl si ce vrei tu…aia fac din c…t bici, nu ai băgat la cap pana acum? E singura țara care și-a bătut capul sa scoată clone 1:1 la diverse telefoane , inclusiv Apple….bune , rele, nu contează , le-a scos… Dacă îți pun in mâna un S5 mtk o sa zici ca ți-a pus Dumnezeu mâna in cap…sau un iPhone 3G clona , care are antena tv pe el si te poți uita la tv gratis fără internet… Asa ca nu mai vb… Asta la electro, ca dacă ne uitam si la alte domenii, o iei cu capul , te asigur…

 • atb19

  Nu ai treaba amfetamin care , cum , ce scoate… Dacă China dovedește sau nu ca avea brevet înainte de Apple , nici asta nu e important … Important e ca au cu ce… Înțelegi? Cine , in afara de samsung a mai ținut piept lui Apple pana acum? Nimeni… Doar zvonuri, găinării, etc.. China le a copiat telefoanele, China si numit gentile iPhone, China le-a spart iOS de atâtea ori… De unde vine jb? Din China!… Hackeri adevărați…. Ați văzut conferința ??? Ziceai ca e tim cook când prezenta iPhone se… Nu le e frica… Fără măști , fără sunet distorsionat , prezenta softul ca tim se-ul… Ceea ce e mare lucru …știi ca spargerea uni Soft original si brevetat e infracțiune , nu? I-l doare undeva pe Taig, saurik sau pangu…