India poate sparge iPhone-urile Apple

A sparge iPhone-urile companiei Apple este extrem de dificil in momentul de fata deoarece terminalele americanilor au masuri de securitate care impiedica amatorii sa obtina acces la datele stocate de catre utilizatori in utilizare aobisnuita a dispozitivelor.

Indienii nu se numara printre acesti amatori, iar intr-un interviu recent ministrul telecomunicatiilor din India, Ravi Shankar Prasad, a afirmat ca a sa tara are software care ii permie sa sparga iPhone-urile companiei Apple fara a depune chiar atat de mult efort.

El a recunoscut ca a urmarit disputa legala dintre Apple si FBI privind securitatea iDevice-urilor si afirma ca accesarea datelor nu este chiar atat de usoara precum pare, insa chiar si asa ministerul pe care il conduce a investit intr-un software care ofera acces la produsele Apple.

Desigur ca ministru telecomunicatiilor nu a oferit detalii cu privire la vulnerabilitatile pe care acest software le exploateaza pentru a facilita accesul la iOS-ul companiei Apple, iar cei din Cupertino au putine sanse de a afla cum obtin indienii acces la sistemul sau de operare.

Smartphones including phones by Apple employ strong encryption to secure the data stored and to protect the communication. Such Encryption technologies pose challenges to Law Enforcement Agencies throughout the world including India. As part of this programme, a tool for Mobile forensics has been developed, which handles smartphones including Apple phones.

India este una dintre tarile in care compania Apple incearca sa isi creasca vanzarile de terminale iPhone, iar aceasta dezvaluire nu va afecta in vreun fel sau altul intentiile celor din Cupertino de a vinde mai multe smartphone-uri in tara.