Prima Pagina iPhone India poate sparge iPhone-urile Apple

India poate sparge iPhone-urile Apple

A sparge iPhone-urile companiei Apple este extrem de dificil in momentul de fata deoarece terminalele americanilor au masuri de securitate care impiedica amatorii sa obtina acces la datele stocate de catre utilizatori in utilizare aobisnuita a dispozitivelor.

Indienii nu se numara printre acesti amatori, iar intr-un interviu recent ministrul telecomunicatiilor din India, Ravi Shankar Prasad, a afirmat ca a sa tara are software care ii permie sa sparga iPhone-urile companiei Apple fara a depune chiar atat de mult efort.

El a recunoscut ca a urmarit disputa legala dintre Apple si FBI privind securitatea iDevice-urilor si afirma ca accesarea datelor nu este chiar atat de usoara precum pare, insa chiar si asa ministerul pe care il conduce a investit intr-un software care ofera acces la produsele Apple.

Desigur ca ministru telecomunicatiilor nu a oferit detalii cu privire la vulnerabilitatile pe care acest software le exploateaza pentru a facilita accesul la iOS-ul companiei Apple, iar cei din Cupertino au putine sanse de a afla cum obtin indienii acces la sistemul sau de operare.

Smartphones including phones by Apple employ strong encryption to secure the data stored and to protect the communication. Such Encryption technologies pose challenges to Law Enforcement Agencies throughout the world including India. As part of this programme, a tool for Mobile forensics has been developed, which handles smartphones including Apple phones.

India este una dintre tarile in care compania Apple incearca sa isi creasca vanzarile de terminale iPhone, iar aceasta dezvaluire nu va afecta in vreun fel sau altul intentiile celor din Cupertino de a vinde mai multe smartphone-uri in tara.

 • mishu

  LoL “sparge!”

 • Catalin Zarnescu

  Știu ca indienii, au ceva nativ in ceea ce priveste informatica, dar mai stiu ca nu au tehnologia celor de la FBI sau NSA, plus ca afirmatia ministrului indian poate usor intra la categoria “Lauda si scărpinatul nu costa bani”.

 • lunatic

  Cum sa sparga indienii peste noapte tocmai masurile de securitate Apple, cand ei is total afoni la informatica?! Singuru motiv pentru care exista IT-ul la ei e mana de lucru ieftina (si calitatea muncii aproape inexistenta).

 • Manto

  Egzagt. Cum sa sparga saracii aia un sistem de operare dat de la Domnu’ Zeu? Si io ma intreb. Ka si io i-am vazut la seriale ca umbla desculti pe strada.
  Intrebare, daca iti intra un indian in telefon pe cine injuri pe Apple sau pe indian? Uita-te la comentariul lui @Catalin Zarnescu. Cam are dreptate. Indienii sunt unii din cei mai tari din lume la informatica la ora actuala, dar nimeni nu bate FBI si NSA. De ce? Pentru ca pentru astia lucreaza printre altii si saraci de indieni, romani chinezi etc. Gen refuzati la intern

 • Axel

  Poate reusesc ca in bancul ala: incearca fiecare cate o parola. Ati avut experienta de lucru cu indienii de faceti astfel de afirmatii? Majoritatea stiu doar copy-paste, probabil ca au si ei “varfurile” lor. Dar nu e chiar asa. Renumele lor vine din faptul ca sunt foarte ieftini nu ca sunt ultra-inteligenti.

 • Toate ca toate, dar cati indieni si cati romani sunt in echipele de conducere ale marilor companii IT din SUA ?

 • guldur

  Unul singur e CEO la microsoft si de cand e sef acolo microsoft e in umbra si ii scad vanzarile pe toate planurile. Indienii par “buni” in IT pt ca toate call center urile sunt la ei si ei sunt ca niste roboti care folosesc copy paste. Cand il scoti din grila lui de raspunsuri e total pierdut si raspunsurile lui sunt de maimuta retardata. Daca ar fi o natie atat de desteapta n ar trai in cea mai mare groapa de gunoi din univers si s ar mai spala. Vorbesc din proprie experienta. Nu din auzite.