Apple a organizat o intalnire secreta cu podcasterii

In cursul lunii trecute compania Apple a organizat o intalnire secreta cu cei mai influenti podcasteri ai platformei iTunes pentru a afla care sunt  doleantele acestora cu privire la rezolvarea problemelor existente in platforma in momentul de fata.

Podcasterii au fost invitati in sediul Apple din Cupertino pentru a discuta cu o multitudine de angajati ai Apple despre problemele lor, iar majoritatea dintre cei invitati au vorbit fara restrictii despre ceea ce ii deranjeaza cu privire la modul in care sunt administrate podcast-urile in iTunes.

Majoritatea celor care creeaza podcast-uri pentru iTunes sustin ca principala problema cu platforma oferita de catre Apple este incapacitatea de a face bani prin vanzarea de abonamente, deoarece exista putine informatii cu privire la persoanele care ii urmaresc.

Mai mult decat atat, podcasterii s-au plans din cauza faptului ca procedura de a partaja un link catre un podcast pe o retea de socializare este extrem de complicata si multi utilizatori refuza sa o faca, angajatii celor de la Apple promitand ca problemele vor fi rezolvate.

Late last month, Apple brought seven leading podcast professionals to the company’s campus in Cupertino, Calif., to air their case to a room full of employees, according to two people who were there. The people would speak only on the condition of anonymity because they had signed nondisclosure agreements. The company made no promises, the people said, but several pressing issues for podcasters were discussed in frank terms.

Fara a le promite podcasterilor ca problemele vor fi rezolvate, unii dintre angajati s-au intalnit mai apoi cu vicepresedintele senior al diviziei de servicii de internet, Eddy Cue, si au discutat cu el despre tot ceea ce au relatat podcasterii cu privire la problemele platformei de podcast-uri din iTunes.

Apple a contribuit serios la evolutia podcast-urilor incepand din 2005 cand a implementat suport pentru acest tip de continut multimedia, o multitudine de posturi TV, radio, etc oferind podcast-uri de-a lungul anilor si atragand milioane peste milioane de fani.

In urma acestor discutii, Eddy Cue a afirmat ca podcast-urile ocupa in rol important in strategia pentru viitor a companiei Apple si ca in Cupertino va exista un interes tot mai mare pentru dezvoltarea platformei in viitor, deci ramane de vazut ce vor schimba cei din Cupertino.