Aplicatia care iti spune daca iPhone-ul tau a fost spart de hackeri

In cursul weekend-ului a aparut in App Store o aplicatie numita System and Security Info, rolul sau fiind de a le spune utilizatorilor de iDevice-uri daca terminalele lor au fost sau nu sparte de catre hackeri, ideea in sine fiind una destul de interesanta.

Aplicatia a fost dezvoltata partial de catre celebrul hacker i0n1c, omul care a contribuit la lansarea unor solutii de jailbreak pentru iOS, el fiind prolific cercetator in securitate informatica, deci are experienta enorma in exploatarea iOS-ului.

Aplicatia System and Security Info este capabila sa ne ofere informatii privind procentul din procesor folosit de aplicatii, cantitatea RAM libera, lista de procese care ruleaza in background, detectarea unui eventual jailbreak, detectarea de malware si multe altele.

Desigur ca dintre toate functiile, cele privind detectarea de malware sau a altor exploit-uri care afecteaza iDevice-urile sunt importante, iar daca aplicatia a fost dezvoltata in colaborare cu i0n1c, este clar ca ea isi va face treaba exact asa cum este promovata.

This app shows detailed information about your device and running apps from a security point of view. One of the app’s unique features is a jailbreak and anomaly detection that can help security concerned users to check for potential privacy issues and security threats.

Aplicatia System and Security Info este disponibila pentru DESCARCARE din App Store la pretul de 1 euro.