Adevaratul motiv pentru care Steve Jobs a vrut sa lanseze Apple Watch

Apple Watch a fost lansat de catre compania Apple cu putin peste un an de zile in urma, produsul reusind sa atraga interesul unui numar foarte mare de utilizatori de pe intreaga planeta, iar asta desi multa lume nu-i dadea sanse mari de reusita inaintea aparitiei.

Discutand cu unii manageri Apple despre Apple Watch, o publicatie americana a dezvaluit adevaratul motiv pentru care compania americana a dezvoltat acest produs, mai exact ceea ce l-a motivat pe Steve Jobs sa ia decizia de a aproba proiectul dezvoltarii sai.

Stiti cu totii ca Steve Jobs a dus o lunga batalie cu cancerul, el luptandu-se timp de 7 ani cu un cancer pancreatic care in final l-a raspus, insa timpul petrecut in spitale si in preajma doctorilor l-a convins ca sistemul de sanatate din SUA are nevoie de o digitalizare extrem de rapida.

Steve Jobs a realizat ca nu exista o legatura stransa intre doctor si pacient atunci cand cel din urma paraseste unitatea de ingrijire medicala, el incercand prin Apple sa ofere un dispozitiv care sa interconecteze mai usor doctorul cu pacientul pentru ca monitorizarea starii de sanatate si a eficacitatii unui tratament sa fie mai bune.

The late Apple CEO Steve Jobs developed pancreatic cancer in 2004. He then spent a great deal of time with doctors and the healthcare system until his death in 2011.During this time, Jobs discovered how disjointed the healthcare system can be. He took on the task of trying to bring some digital order to various aspects of the healthcare system, especially the connection between patients, their data, and their healthcare providers.

In perioada lui Steve Jobs s-au pus bazele unor sisteme precum HealthKit, ResearchKit sau CareKit, platforme care simplifica preluarea de date de la pacienti si transferarea lor catre doctori, compania Apple avand planuri mari pentru segmentul medical.

Apple Watch este capabil sa monitorizeze bataile inimii si alte cateva aspecte ale vietii noastre, iar compania Apple are laboratoare de fitness dedicate in care face monitorizare biometrica pentru toti cei care fac exercitii fizice acolo, inclusiv folosind Apple Watch.

Practic, Apple Watch se vrea a fi gadget-ul care sa stie tot despre sanatatea noastra si eventual sa ne puna in contact cu doctorul atunci cand avem nevoie, insa abia viitoarele versiuni ale produsului vor fi capabile sa faca asemenea lucruri.