Apple domina Samsung in vanzarile de smartphone-uri in China

In T1 2016 s-au vandut 104.7 milioane de smartphone-uri in China, iar compania Apple a insumat aproximativ 10% din aceasta cifra de vanzari, ea fiind un respectabila, insa mica in comparatie cu ceea ce sperau americanii sa obtina in aceasta perioada.

Conform unor date aparute astazi, cele 13.5 milioane de iPhone-uri vandute in China in T1 2016, in baza estimarilor analistilor, sunt mai multe decat vanzarile Samsung, HTC, Microsoft, Motorola si LG la un loc, realizarea fiind impresionanta.

Samsung ar fi vandut 7.2 milioane de smartphone-uri in China, deci putin mai mult de jumatate fata de Apple, iar de aici totul scade radical, HTC avand 300.000 de unitati vandute, Microsoft si Motorola 200.000 de unitati, LG si Sony inregistrand doar 200.00 de unitati vandute.

Practic, Apple a reusit sa ocupe prima pozitie in topul brand-urilor straine care au avut cele mai mari vanzari de smartphone-uri in China, iar per total ocupa pozitia a doua dupa Huawei, diferenta fata de compania chinezeasca fiind de 0.6 milioane de unitati vandute.

Among international vendors, Apple shipped 13.5 million smartphones, Samsung Electronics 7.2 million units, HTC 300,000 million units, Microsoft 200,000 units, and Motorola Mobility, LG Electronics and Sony Mobile Communications each 100,000 units.

Desi in SUA Samsung a reusit pentru prima oara sa preia pozitia de lider pe piata smartphone-urilor, iata ca Apple continua sa cucereasca piata din China si putin a lipsit pentru a intrece inclusiv Huawei, lucru greu de facut pentru orice producator de smartphone-uri.

1 COMENTARIU