O femeie si-a transmis sinuciderea de pe smartphone

Acum cativa ani a fost transmisa onlina prima sinucidere a unei persoane, iar din pacate alta s-a gandit sa actioneze la fel folosind un smartphone si aplicatia Periscope, iar aici vorbim despre o femeie din Franta care si-a pus capat zilelor in timp ce sute de persoane o urmareau.

Femeia se numea Océane, avea 19 ani si lucra la un azil de batrani, ea facand o serie de transmisiuni video in direct pentru a atrage urmaritori, iar strategia sa a avut succes, mai ales ca a incercat sa se apropie de unii dintre cei care o urmareau prin Periscope.

In cadrul uneia dintre transmisiunile in direct, femeia a sarit in fata unui tren care intra intr-o statie aflata la aproximativ 40 de km distanta de Paris, ea murind pe loc in timp ce multe persoane urmareau stream-ul live transmis de catre smartphone-ul sau.

Autoritatile franceze au deschis o investigatie in acest caz, procurorul care a preluat dosarul afirmand ca femeia a trimis inainte de sinucidere un mesaj in care explica faptul ca fostul sau iubit a violat-o, iar decizia de a isi lua viata are la baza abuzurile barbatului.

At 4:29 p.m. on Tuesday, while recording herself on Periscope, the woman threw herself under a train at the Égly station, about 25 miles south of Paris, on the C line of the regional train system known as the R.E.R.

Aceasta este prima oara cand o sinucidere este transmisa prin intermediul unui smartphone, insa din pacate acest eveniment tragic va sta la baza altor tentative similare prin care unii vor incerca sa isi creeze o audienta inaintea unui moment de acest gen.

2 COMENTARII