Decizia neasteptata luata de Warren Buffet in legatura cu Apple

Warren Buffett este una dintre cele mai bogate persoane de pe planeta, cu investitii intr-o varietate de segmente de piata si companii, exceptie facand Apple, cunoscutul om de afaceri evitand sa cumpere actiuni ale celor din Cupertino.

Warren Buffett a fondat celebrul fond de investitii Berkshire Hathaway, iar recent acesta din urma a cumparat 9,811,747 de actiuni Apple in valoare de 1.069 miliarde de dolari, investitia fiind una masiva indiferent despre cine vorbim.

In trecut Warren Buffet a declarat ca al sau fond de investitii nu este interesat sa cumpere actiuni Apple deoarece este foarte greu de anticipat evolutia pe termen lung a companiei americane, insa se pare ca lucrurile s-au schimbat radical in acest moment.

Anuntul acestei achizitii a generat o crestere cu 2 dolari a valorii actiunilor Apple pe bursa americana, iar in zilele urmatoare exista sanse foarte mari ca el sa creasca in continuare, miscarea urmand a le oferi incredere suplimentara celor indecisi pana acum.

In baza acestei achizitii, Berkshire Hathaway ocupa locul 56 in topul celor mai mari fonduri de investitii/persoane care detin actiuni in cadrul companiei Apple, iar altele cu siguranta ii vor urma miscarea.