Prima Pagina Apple Decizia neasteptata luata de Warren Buffet in legatura cu Apple

Decizia neasteptata luata de Warren Buffet in legatura cu Apple

Warren Buffett este una dintre cele mai bogate persoane de pe planeta, cu investitii intr-o varietate de segmente de piata si companii, exceptie facand Apple, cunoscutul om de afaceri evitand sa cumpere actiuni ale celor din Cupertino.

Warren Buffett a fondat celebrul fond de investitii Berkshire Hathaway, iar recent acesta din urma a cumparat 9,811,747 de actiuni Apple in valoare de 1.069 miliarde de dolari, investitia fiind una masiva indiferent despre cine vorbim.

In trecut Warren Buffet a declarat ca al sau fond de investitii nu este interesat sa cumpere actiuni Apple deoarece este foarte greu de anticipat evolutia pe termen lung a companiei americane, insa se pare ca lucrurile s-au schimbat radical in acest moment.

Anuntul acestei achizitii a generat o crestere cu 2 dolari a valorii actiunilor Apple pe bursa americana, iar in zilele urmatoare exista sanse foarte mari ca el sa creasca in continuare, miscarea urmand a le oferi incredere suplimentara celor indecisi pana acum.

In baza acestei achizitii, Berkshire Hathaway ocupa locul 56 in topul celor mai mari fonduri de investitii/persoane care detin actiuni in cadrul companiei Apple, iar altele cu siguranta ii vor urma miscarea.