Prima Pagina iPhone Cota de piata a iPhone continua sa scada impreuna cu vanzarile

Cota de piata a iPhone continua sa scada impreuna cu vanzarile

Cota de piata a iOS atinge una dintre cele mai mici valori din ultimii ani.

In urma unui T1 2016 cu scaderi pe aproape toate segmentele importante, compania Apple se vede in postura de a apara ceea ce are pentru ca lucrurile sa nu continue pe trendul descendent anuntat inca din luna ianuarie a acestui an.

Astazi Gartner a furnizat situatia cotelor de piata globale ale smartphone-urilor, iar iOS-ul a ajuns in momentul de fata la o cota de piata de 14.6%, cu 3.3% mai mica decat cea inregistrata in T1 2015, vanzarile scazand cu 9 milioane de unitati.

In contrast, cota de piata a Android a crescut la 84.1%, cu 5.3% mai mare decat in T1 2015, vanzarile terminalelor ce ruleaza acest sistem de operare crescand cu aproape 30 de milioane de unitati in doar un an de zile de monitorizare a pietelor globale.

Windows Phone si Blackberry sunt in aceeasi situatie ca Apple, vanzarile acestor tipuri de terminale scazand dramatic, situatia cea mai grea fiind la canadieni, ei vanzand doar 660.000 de unitati in primele trei luni ale anului 2016.

coata piata globala iPhone

Per total vanzarile ed smartphone-uri au crescut cu 13 milioane de unitati in T1 2016 fata de T1 2015, insa Android este principalul motor de crestere, restul sistemelor de operare inregistrand scaderi semnificative ale vanzarilor si implicit ale cotelor de piata.

Va spuneam azi ca vanzarile iPhone continua sa scada in T2 2016, iar in aceasta situatie, ne putem astepta ca la finalul acestui trimestru fiscal cota de piata globala a iOS sa se aprope de valoarea de 10%, cea mai mica din ultimii ani.

 • Alex

  Principalul atu al iphone era Ios-ul
  E normal ce se intampla !!!
  Ios e tot mai praf de la editie la alta…

 • Ari

  Aศ™a le trebuie! Poate le vine mintea la cap.

 • ck

  Foarte bine! Prea scumpe!

 • arlin

  cum mor altii de grija Apple…๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚.Eu zic ca principala calitate la iOS e๐Ÿ˜Simplitatea si usurinta in utilizare.Userul obisnuit nu se tot plange de una,de alta!! Ca utilizator de Symbian,BbOs si Android ,in momentul de fata iOs-ul ma prinde cel mai bine.
  Cu toate problemele lui,raportate de altii๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚,eu in afara de mici inchideri bruste de aplicatii,nu ma pot plange…

 • Srb Srb

  Bun bun

 • Alex

  Apropo !!!
  Cand apare ios 9.3.3 beta ???
  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

 • V.P

  Saptamana viitoare ๐Ÿ˜œ

 • MarianR

  Scad vanzarile la toate tipurile de telefoane. Piata este supra saturata!

 • Srb Srb

  sincer pana in 2012 inclusiv pe langa ios era si design’ul, restul neavand un design atat de exact si placut pt toate gusturile, avea si camera care era acolo in top. Momentan Apple din 2014 pana anul viitor a luat/ia o pauza pt ios si iphone, din cauza apple watch si viitoarea masina apple. este clar ca Apple nu are destui oameni capabili sa reuseasca si sa tina stacheta sus daca cei importanti sunt plecati cu alte treburi pt produse total noi.

 • Svdaa

  Marean distrugฤƒtorul a gฤƒsit problema piaศ›a suprasaturata unde scrie, cota android a crescut nu a mai citit๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

 • Mircea Radulescu

  E bine, ca or sa fie tot mai exclusiviste…