Adolescent obsedat de produsele Apple de epoca

 Alex Jason, un adolescent de 15 ani, detine o vasta colectie de produse de epoca Apple, care acum el intentioneaza sa le prezinte in apropierea casei sale, in statul american Maine.

Alex a inceput colectia la varsta de 10 ani si spune ca are in jur de 1.000 de articole, depozitate in subsolul casei familiei sale. El este in prezent implicat in renovarea unei foste cladiri de biblioteca, in care el spera sa prezinte colectia sa de anul viitor. Adolescentul spune ca preferă PC-urile pentru jocurile de noroc si ca rezultat a acestei pasiuni, el a construit propriul sau calculator care ruleaza ambele sisteme de operare Apple si Windows.

Graphics cards that are for PCs are more designed for gaming.

~ a declarat pentru BBC.

Tatal lui Alex Bill a cumparat in jur de 50 de calculatoare vechi Apple pentru 2.000 $ pentru ca fiul sau sa inceapa colectia.

“Originally my goal was to get them, work on them, play retro games and learn the history,Then I realised, showing my friends, that they’d never seen them. Dad and I got this vision to start a museum and that’s been our goal.”

Colectia sa include computerele Apple din aproape fiecare generație, in plus fata de prototipuri si accesorii, unele mai neobisnuite decat altele, cum ar fi Apple Cursor 3 – un mouse in forma de joystic.

Alex poarta in prezenta grija pentru un calculator foarte rar Lisa 1, lansat de Apple în 1983. Aparatul a fost “perseverent” in problemele de hard-disk, astfel majoritatea au fost returnate si distruse de catre companie.

When I’m looking at older computers, although I think they’re awesome I have to lower my expectations, I know the processing power isn’t as good as it is now; The other night I was working on a Power Mac. It’s a fantastic machine, they were fast when they came out but not now – you have to have patience and I don’t have a lot.

Pana prezent, Apple nu a oferit nici un sprijin oficial, cu toate ca Alex are speranta ca va intra in contact cu co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, alias Woz. Slabe sanse insa, parerea mea.