Apple continua expansiunea Apple Pay

Lansat in 2014 impreuna cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus, Apple Pay este incepand de astazi disponibil intr-o noua tara de pe planeta, serviciul de plati mobile al celor de la Apple fiind lansat in Singapore, cea de-a sasea tara din lume in care se pot face plati mobile de pe iPhone.

Alaturandu-se Marii Britanii, Canadei, Australiei, Chinei si Statelor Unite ale Americii, Singapore este una dintre tarile importante pentru Apple, acolo vanzandu-se multe terminale iPhone la preturi competitive, ele fiind aduse in alte regiuni unde preturile sunt, in general mai mari.

Mai mult decat atat, un procent mare din populatia din Singapore este obisnuita sa faca plati mobile, astfel ca Apple Pay isi va face foarte usor loc printre sistemele existente deja, compania Apple avand o misiune mult mai usoara de a isi promova serviciile.

Cinci banci din tara urmeaza sa ofere suport pentru Apple Pay si ele probabil acopera o foarte mare parte dintre populatie, in randul magazinelor existand suport la scara larga pentru platile facute prin sisteme contactless.

Apple Pay vice-president Jennifer Bailey told The Straits Times: Now, almost everyone can leave their wallets at home. Apple Pay will be a natural extension of what users have been doing at payment counters .Citibank, HSBC, ANZ and Maybank still do not work with Apple Pay [but] Ms Bailey said Apple is working to bring more banks on board.

Separat de Singapore, compania Apple intentioneaza sa lanseze Apple Pay in Spania si Hong Kong in viitorul foarte apropiat, insa India, Franta, Japonia si Brazilia sunt deasemenea in planurile Apple privind lansarea Apple pentru pentru posesorii de iPhone.