Siri SDK si un competitor pentru Google Home vor fi prezentate la WWDC 2016

WWDC 2016 este evenimentul anual organizat de catre compania Apple pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS, in cadrul sau urmand a fi prezentate iOS 10, OS X 10.12, noi Mac-uri, iar pe langa ele ar trebui sa vedem un SDK pentru Siri si un competitor pentru Google Home sau Amazon Echo.

Pentru prima oara in cei aproape 5 ani de existenta ai Siri, compania Apple le va oferi dezvoltatorilor de aplicatii posibilitatea de a folosi asistentul personal al americanilor pentru a oferi sisteme de comenzi vocale in propriile aplicatii, lucru cerut de foarte mult timp.

Practic, oricare dintre aplicatiile din App Store vor putea integra suport pentru Siri, iar utilizatorii vor putea folosi comenzi vocale pentru a comanda mancare, a comanda un taxi, a face cautari pe internet si multe, multe altele care acum sunt indisponibile.

Schimbarea de strategie a celor de la Apple are la baza faptul ca aceasta functionalitate este necesara pentru ca iOS 10 sa poata concura eficient cu platforma Android, iar dezvoltatorii vor putea beneficia de tot ceea ce ofera un SDK pentru Siri incepand de anul acesta.

In ceea ce priveste competitorul pentru Google Home sau Amazon Echo, compania Apple doreste sa lanseze un dispozitiv fizic in care sa implemetneze functionalitate similara cu cea a produselor Google sau Amazon, insa probabil si cu ceva suplimentar.

Acest nou gadget al companiei Apple ar urma sa contina un difuzor, ar urma sa fie conectat la internet, integrarea cu HomeKit urmand a fi extrem de importanta, la fel ca suportul pentru AirPlay in ideea de a permite ascultarea de muzica prin intermediul sau.

Desi noul SDK pentru Siri va fi prezentat in cadrul WWDC 2016 si va fi disponibil de atunci pentru dezvoltatori, nimeni nu stie deocamdata cand va fi lansat competitorul pentru Google Now, insa prin intermediul sau utilizatorii ar trebui sa poata controla gadget-uri ale caselor inteligente prin comenzi vocale si nu doar atat.