Apple TV 5 va avea un sistem de recunoastere faciala

9

Compania Apple intentioneaza sa lanseze un produs competitor pentru Amazon Echo si Google Home, iar un zvon aparut zilele trecute sugereaza faptul ca Apple TV 5 va concura cu aceste produse, compania Apple urmand a oferi imbunatatiri majore pentru acest produs.

Totusi, pentru ca Apple TV 5 sa fie atractiv pentru cei interesati de hub-uri pentru case inteligente, compania Apple trebuie sa ofere ceva cu adevarat revolutionar, iar tehnologia care va diferentia produsul de restul disponibile pe piata va fi recunoasterea faciala.

Compania Apple lucreaza in momentul de fata la implementarea unui sistem de recunoastere faciala in Apple TV 5, gadget-ul urmand a recunoaste utilizatorii in momentul in care acestia intra in camera, lucru pe care produsele Amazon si Google nu o pot face.

Recunoscand utilizatorii la intrarea in camera, Apple TV 5 isi va modifica automat setarile in functie de profilul setat de catre fiecare persoana, astfel ca setarile predefinite de catre ea vor fi incarcate si gadget-urile inteligente din casa vor functiona in baza lor.

Apple’s rival to the Echo could know who you are just by looking at you. The device would be “self aware” and detect who is in the room using facial recognition technology. That would let the device automatically pull up a person’s preferences, such as the music and lighting they like.

Desi Apple nu este intotdeauna primul producator care aduce pe piata un produs dintr-o anumita categorie, atunci cand ii urmeaza pe altii incearca sa isi diferentieze produsul de cele ale concurentei cu functii pe care acestea nu le au si nu le vor avea prea curand.

De ani de zile se tot estimeaza ca Apple va implementa un sistem de recunoastere faciala in produsele sale si daca pana acum in discutie au fost aduse doar terminalele iPhone, ei bine iata ca lucrurile se schimba si Apple TV 5 ar putea fi primul produs cu o asemenea tehnologie.

Sursa acestor informatii sustine ca Apple TV 5 ar putea fi lansat pe piata pana la sfarsitul acestui an, insa mult mai sigur este ca el sa apara la inceputul anului viitor, planurile de dezvoltare ale celor de la Apple fiind dependente de finalizarea functiilor ce urmeaza sa fie oferite.

Daca va aduce un Apple TV 5 cu recunoastere faciala anul acesta sau la inceputul anului viitor, Apple are sanse mari sa implementeze foarte curand aceasta tehnologie si in iPhone, insa ramane de vazut ce vor decide sa faca cei din Cupertino.