Primul antifurt pentru bicicleta controlat de iPhone

Primul antifurt inteligent pentru bicicleta care poate fi controlat de iPhone a fost lansat si simplifica securizarea bicicletei dupa o plimbare lunga.

 Cu toate ca bicicletele e-bikes sunt din ce in ce mai populare, auzim, de asemenea, tot mai multe si despre bicicletele inteligente – acestea sunt biciclete, care nu dispun de un motor, dar care au caracteristici electronice concepute pentru a ne face viata mai usoara.

Producatorul olandez VanMoof a venit recent pe piata bicicletelor inteligente cu bibicleta numita, deloc surprinzator, SmartBike care se dovedeste a fi deosebit de dificil de furat.

 SmartBike dispune de un ecran tactil cu LED construit in tubul superior. De asemenea, vine cu un sistem de blocare a lantului, cu mecanism de inchidere electronic. Daca se doreste deblocarea lantului, exista trei metode prin care se poate face procedura: folosind telecomanda vanduta impreuna cu antifurtul, folosind aplicatia pentru smartphone, sau apasarea ecranului antifurtului cand smartphone-ul este in apropierea sa.

Binenteles, asta este posibil atata timp cat telefonul se afla in raza de actiune Bluetooth, bicicleta va comunica apoi cu ea, pentru a verifica telefonul apartine utilizatorului.

Bicibleta cantareste 13,6 kg si vine fie cu 3 sau 8 viteze Sturmey Archer. Ambele versiuni pot fi precomandate incepand de astazi (31 mai), la pretul de 1,098$ și 1,298$.  SmartBike este lansata oficial in magazine fizice in decembrie, preturile incepand de la 1.798$.