Aplicatia Facebook va consuma mai putin trafic de internet

Aplicatia Facebook va consuma mai putin trafic de internet multumita unei noi functii numita Use Less Data testata acum.

Compania Facebook testeaza in momentul de fata o noua functie pentru aplicatia dedicata smartphone-urilor si tabletelor, aceasta avand denumirea Use Less Data, iar dupa cum ii si spune numele, ea are menirea de a consuma mai putin trafic de internet in timpul folosirii aplicatiei Facebook.

In momentul de fata, o versiune beta a aplicatiei pentru Android are aceasta functie disponibila, compania Facebook avand una similara integrata in aplicatia Instagram de ceva vreme, asa ca daca o folositi acolo, atunci probabil veti sti cum sa o folositi in iOS.

Deocamdata se pare ca noua functie Use Less Data nu face altceva decat sa reduca suplimentar dimensiunea pozelor afisate in aplicatia Facebook pentru a reduce si dimensiunea lor in momentul descarcarii, acest lucru afectand desigur calitatea pozelor.

E greu de spus cat trafic de internet poate economisi o functie de acest gen, insa pe durata de utilizare a unei luni, functia Use Less Data poate economisi de la cativa MB pana la cateva sute de MB sau chiar 1 GB de trafic de internet, in functie de frecventa cu care folositi Facebook.

Deocamdata nu se stie cand va fi lansata oficial noua functie Use Less Data pentru aplicatia Facebook, insa dupa disponibilitate ar trebui sa o puteti vedea in partea superioara a meniului in care sunt afisate paginile voastre, jocuile active, etc.

Facebook Use Less data