Cati oameni folosesc smartphone-uri si unde sunt cei mai multi utilizatori ?

2.6 miliarde de oameni folosesc un smartphone, zona Asia-Pacific fiind cea cu cei mai multi utilizatori de telefoane inteligente.

Daca v-ati intrebat vreodata cati utilizatori de smartphone exista in lumea intreaga, ei bine un studiu recent ne spune ca global avem aproape 2.6 miliarde de persoane care folosesc telefoane mobile inteligente, cifra fiind cu aproximativ 600 de milioane de utilizatori mai mica decat cea a persoanelor care acceseaza internetul anual.

Din 2008 si pana in prezent numarul de utilizatori de smartphone-uri a crescut de aproximativ 10 ori, iar majoritatea dintre ei se afla in zona Asia – Pacific, acolo vanzandu-se si cele mai ieftine smartphone-uri de pe planeta, nivelul de trai fiind mult mai scazut decat in alte regiuni.

In momentul de fata 52% dintre utilizatorii de smartphone-uri din lume se afla in zona Asia – Pacific, acolo existand si doua tari care combinat insumeaza aproximativ un sfert din totalul populatiei de pe glob, insa tot acolo se produc si toate smartphone-urile vandute la nivel global.

In urma zonei Asia – Pacific, Europa, combinand zonele de Est si Vest, se plaseaza pe pozitia a doua, America de Nord ocupand pozitia a treia, America Latina pozitia a patra, iar pe ultima pozitie gasim zona MEA.

Ca sa fiu sincer, este surprinzator faptul ca Europa de Vest are de aproximativ 2 ori mai multi utilizatori de smartphone decat Europa de Est, semn ca in aceasta a doua regiune exista foarte mare potential de crestere pentru smartphone-urile ieftine venite din China.

Voi ce parere aveti despre aceasta statistica ?

utilizatori smartphone