Asa merge sistemul de ghidare autonoma pentru masini al lui geohot

geohot, sau George Hotz, este unul dintre cei mai cunoscuti hackeri de pe planeta, iar de cateva luni el dezvolta un sistem de ghidare autonoma pentru masini, compania sa comma.ai avand obiectivul de a lansa primul sistem tert pentru soferi care sa coste mai putin de 1000 de dolari.

geohot a reusit sa obtina finantare pentru a-si dezvolta proiectul intr-un produs real, iar astazi avem ocazia de a vedea cum functioneaza ceea ce el si mica sa echipa de ingineri au creat, el descriind sistemul ca fiind la fel de bun precum un sofer normal, clipul video de mai jos demonstrand totul.

Pentru ca sistemul sa poata fi montat pe orice masina, geohot spune ca masina trebuie sa aiba servodirectie, pe care multe masini noi o au, dar si sisteme de stabilizare automata a tractiunii sau de franare, astfel incat totul sa poata fi controlat electronic de catre produsul sau.

geohot descrie sistemul sau ca fiind la fel de usor de montat pe o masina precum este de asamblat o piesa de mobilier de la Ikea, iar aici cred ca exista foarte multe discutii cu privire la complexitatea unui produs vandut de catre celebra companie suedeza.

In orice caz, geohot a reusit cu o finantare de cateva milioane de dolari sa produca un sistem de ghidare autonoma pentru masini care poate concura cu altele in care s-au investit miliarde de dolari, insa marele avantaj al produsului comma.ai este ca va fi universal.

Majoritatea producatorilor de automobile dezvolta sisteme proprii de ghidare pentru masini, insa ele sunt gandite pentru a functiona doar pe acele autovehicule, in schimb geohot face unui universal, capabil de a fi utilizat pe orice fel de masini moderne.

Comma.ai si-a propus sa lanseze sistemul sau pe piata pana la sfarsitul acestui an, insa deocamdata nimeni nu stie daca el are intr-adevar sanse de a ajunge in magazine complet functional si la un pret mai mic de 1000 de dolari.