Apple nu va mai permite descarcarea de muzica din iTunes

Acum cateva saptamani au aparut primele informatii conform carora compania Apple ar intentiona sa blocheze posibilitatea de a mai descarca muzica digitala prin intermediul iTunes, fortand in schimb utilizatorii sa foloseasca servicii de streaming online precum Apple Music.

Informatia a fost contrazisa de catre Tim Cook, presedintele Apple afirmand ca acest lucru nu este adevarat, insa surse din interiorul companiei sustin cu tarie ca se discuta o strategie de a bloca posibilitatea de a mai descarca muzica digitala prin intermediul iTunes.

La mijlocul deciziei Apple de a nu mai permite descarcarea de muzica digitala stau vanzarile de muzica in continua scadere si descarcarile care merg pe acelasi trend, in sens opus mergand abonamentele pentru servicii de streaming audio, acestea crescand in popularitate.

Practic, Apple analizeaza constant piata de muzica digitala si asteapta momentul potrivit pentru a nu mai permite descarcarea de muzica digitala, iar din acel moment altii ii vor urma exemplul si in final se va ajunge la disparitia fisierelor muzicale cu totul pentru ca ele nu vor mai avea de unde sa fie descarcate.

… sources with close knowledge of the company’s plans continue to share credible details that music downloads may be phased out in just a few years.   A great deal depends on how sharply music downloads decline, how quickly streaming accelerates, and how an unstable internal political atmosphere within the company shakes out, the same sources have shared.

Asa cum CD-urile nu mai sunt cautate de catre oameni, acestia preferand sa descarce muzica de pe internet sau sa foloseasca servicii de streaming audio, si descarcarea de muzica digitala va disparea la un moment dat, cu sau fara ajutorul celor care o distribuie.

Chiar daca va fi nevoie de mai mult de 2 – 3 ani pentru ca Apple sa opreasca vanzarile de muzica digitala prin intermediul iTunes, este clar ca nu va mai trece foarte mult timp pana cand aceasta decizie va fi luata in Cupertino, iar utilizatorii vor fi fortati sa foloseasca servicii de streaming audio.

In momentul de fata Apple genereaza miliarde peste miliarde de dolari din muzica vanduta prin iTunes, sute de milioane de persoane de pe planeta cumparand anual melodiile si albumele puse la dispozitie de catre Apple, iar multi nu vor primi cu bucurie o schimbare de acest gen.