Google Nearby – o copie a functiei Popular Near Me

In iOS 7 Apple a implementat pentru utilizatori o functie numita Popular Near Me care sugera in App Store aplicatii populare din preajma locatiei noastre, totul avand la baza localizarea prin GPS a utilizatorilor si verificarea topurilor de aplicatii din App Store.

Aceasta functie a fost completata cu o alta numita Suggested Apps, Aplicatii Sugerate, ea afisand in LockScreen, ecranul de blocare, aplicatii recomandate pentru locatia in care ne aflam, ele aparand in partea inferioara a acestui ecran, pe toate iDevice-urile.

Acum Google aduce ceva foarte similar in Android prin functia Google Nearby, compania din Mountain View folosindu-se de beacon-uri Bluetooth pentru a le sugera utilizatorilor aplicatii populare din preajma locatiei in care se afla intr-un moment dat sau altul.

Google a incheiat deocamdata parteneriate cu muzee si universitati pentru a oferi functia Google Nearby pentru utilizatori, insa e va fi cu siguranta extinsa si la alte tipuri de locatii pentru ca utilizatorii sa beneficieze de o functionalitate mult mai extinsa pentru smartphone-uri.

Imagine pulling up a barcode scanner when you’re at the store, or discovering an audio tour while you’re exploring a museum–these are the sorts of experiences that Nearby can enable. To make this possible, we’re allowing developers to associate their mobile app or a website with a beacon.

Exact precum in cazul iBeacons, cei de la Google vor permite prin Google Nearby afisarea de notificari cu privire la promotii din magazinele care au aplicatii compatibile, insa spre deosebire de ceea ce ofera Apple, ei pot afisa si informatii cu privire la tururi audio din muzee, spre exemplu.

Functia Google Nearby urmeaza sa fie oferita prin viitoarea versiune a sistemului de operare Android si daca in cazul Apple vorbim despre ceva ce functioneaza independent de beacon-uri Bluetooth pentru a face recomandari pentru aplicatii, Google se limiteaza doar la interactiunea cu ele.