Prima Pagina iPhone NSA explica de ce nu a putut accesa un iPhone disputat de...

NSA explica de ce nu a putut accesa un iPhone disputat de Apple si FBI

In primavara acestui an un scandal imens a avut in centru Apple si FBI, agentia guvernamentala cerandu-le celor din Cupertino sa deblocheze un iPhone folosit de catre un terorist intr-un atentat soldat cu decesul a peste 10 persoane, Apple refuzand sa ajute FBI sa acceseze terminalul respectiv.

In ciuda obtinerii unui ordin judecatoresc prin care Apple era obligata sa deblocheze acel terminal si sa furnizeze informatii pentru FBI, compania din Cupertino a refuzat sa respecte decizia unui judecator din New York si a pornit un razboi mediatic cu FBI, el avand drept rezultat folosirea de metode alternative pentru a accesa datele.

In timpul acelui scandal multa lume s-a intrebat de ce NSA nu se implica pentru a ajuta FBI, iar astazi directorul adjunct al NSA a explicat ca terminalul iPhone 5C in discutie nu a fost vreodata in atentia agentiei guvernamentale pe care el o supravegheaza, sa ca nu ar fi existat tehnica pentru accesarea datelor din interiorul mediului sau de stocare.

Directorul adjunct al NSA afirma ca in general persoanele de interes pentru agentia guvernamentala folosesc alte tipuri de terminale mobile, iPhone 5C neaflandu-se printre ele, asa ca NSA nu s-a interesat de obtinerea de mijloace tehnice de care sa se foloseasca pentru a obtine acces la datele dina semenea dispozitive.

We don’t do every phone, every variation of phone. If we don’t have a bad guy who’s using it, we don’t do that.

Explicatia este pe masura unei agentii de acest gen care are menirea de a disimula realitatea si de a convinge lumea ca adevarul expus in presa este doar o exagerare, iar multi americani vor lua de bune cuvintele, desi stim cu totii ca NSA poate sparge orice facuta de Apple sau alte companii.

 • Mihai

  La nsa la ăștia lucrează numai ageamii care joacă încă tetris

 • Gyany

  Scenariul asta cu securitatea companiilor in cazul de fata apple, este iluzie optica.
  Apple sa castige credibilitate in fata clientilor, sau a viitorilor clienti .

 • Gyany

  In fond, absolut tot ce misca tehnologic, este controlat de agentii guvernamentale

 • adyy

  Intradevar , nu este nasa pusa in dificultate in a decripta un iphone sau orice alt telefon,dar dintre cele 3 sisteme de operare de baza cunoscute: windows android si iOS .. iOS este mai securizat si mai dificil de spart.

 • Gyany

  Da

 • Costi

  nsa, nu nasa

 • Droid

  Addy, tu nu sti care e diferenta dintre NASA si NSA dar te pricepi la securitatea sistemelor de operare…
  Hai sa iti pun o intrebare: este Samsung Knox mai usor de spart decat iOS? Sa iti dau un indiciu: NSA a certificat telefoanele cu Knox pentru uzul propriilor agenti. Pe de alta parte agentii nu au voie sa foloseasca iPhone. Si acum intreb eu: de ce?