Siri va fi implementat in macOS 10.12

Siri a confirmat implementarea in macOS printr-un raspuns oferit utilizatorilor in momentul de fata, Apple dezvaluind una dintre surprizele WWDC 2016.

Acum cateva saptamani a aparut un zvon care sugera faptul ca Siri urmeaza sa fie implementat in macOS 10.12, compania Apple intentionand sa ne ofere posibilitatea de a-i utiliza asistentul personal direct din Mac-uri, asa cum face in momentul de fata doar in iDevice-uri sau Apple Watch.

Pana astazi toate informatiile privind implementarea Siri in macOS 10.12 aveau la baza doar zvonuri, insa acum asistentul personal al companiei americane a confirmat pentru cei interesati faptul ca va incepe sa raspunda la comenzile utilizatorilor chiar si din Mac-uri.

In imaginea de mai jos puteti vedea un raspuns dat de catre asistentul personal Siri unei intrebari puse de catre un utilizator care dorea sa dorea sa deschida aplicatia de configurari a unui iDevice, Siri spunand ca aplicatia Finder nu exista in dispozitivul sau, lucru perfect normal.

Aplicatia Finder din OS X, viitor macOS, este corespondeta Windows Explorer-ul din sistemul de operare Windows, astfel ca referinta facuta de catre asistentul personal Siri indica foarte clar faptul ca el are implementate raspunsuri pentru comenzi care urmeaza sa poata fi date direct din OS X.

Siri macOS

Desi implementarea Siri in macOS pare foarte plauzibila, exista foarte mica sansa ca Apple sa laneze o aplicatie Finder pentru iOS 10 care sa ne ofere posibilitatea de a accesa fisierele de sistem ale iDevice-urilor, insa aceasta teorie este una care pare extrem de departe de realitate.

Chiar daca nu vom avea o aplicatie Finder pentru iOS 10, extrem de multa lume a asteptat ca Siri sa ajunga in Mac, asa ca Apple va fi cu siguranta laudata pentru oferirea acestei noi functionalitati, Google oferind Google Now pentru calculatoare de foarte multa vreme, Apple venind din nou din urma.

In ce forma va ajunge Siri in Mac vom afla in conferinta de deschidere a WWDC 2016, aceasta urmand a fi organizata luni, 13 iunie, incepand cu ora 20:00, insa eu va astept incepand cu ora 19:30 pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce va anunta compania Apple.