iOS 10 Control Center ar putea permite activarea conexiunii celulare

Zilele trecute v-am spus ca un dezvoltator a reusit sa descopere in codul sursa al iOS 10 un nou buton pentru Control Center, acesta putand aduce in sfarsit posibilitatea de a activa sau dezactiva o conexiune celulara de date, lucru pe care foarte multa lume il tot cere.

Analizand si mai atent codul sursa al iOS 10, dezvoltatorul a reusit sa decopere o intrare numita CCUICellularDataSetting pentru Control Center, aceasta confirmand fara dubiu faptul ca acel buton urmeaza sa permita intr-adevar controlarea conectivitatii celulare direct din Centrul de Control.

Practic, vom putea folosi un toggle pentru a dezactiva sau activa conexiunea mobila de internet dupa bunul plac, iar aceasta schimbare va fi extrem de apreciata de catre toti cei care nu doresc sa isi tine tot timpul internetul mobil activ, dezactivarea sa economisind energie din baterie.

V-am spus ca in iOS 10 exista o noua scurtatura pentru 3D Touch care permite accesarea rapida a meniului de setari pentru conexiunile celulare de date, dar din moment ce aceasta este disponibila doar pe o parte dintre iDevice-uri, era normal sa existe si un toggle pentru Control Center.

toggle internet control center

Avand in vedere ca acest nou toggle este prezent in Control Center pentru iOS 10, ramane sa vedem in care dintre versiunile beta ale sistemului de operare il vom avea disponibil, sau daca Apple va decide sa renunte la implementarea sa pentru utilizatori.