Iata ce browser ofera cea mai buna autonomie pe laptop cu Windows

Daca v-ati intrebat vreodata care browser de internet ofera cea mai buna autonomie pentru un laptop Windows, ei bine cei de la Microsoft s-au gandit sa elucideze acest mister cu un test interesant facut pentru 4 dintre cele mai folosite browsere de pe planeta in momentul de fata.

In clipul video de mai jos veti vedea 4 laptop Windows Microsoft Surface Book, pe fiecare dintre ele ruland cate un browser diferit cu un script menit sa incarce automat diverse website-uri, browserele testate fiind : Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge si Opera.

Dintre toate, Google Chrome a avut cel mai slab rezultat, el reusind sa goleasca toate bateria Surface Book in doar 4 ore si 19 minute, iar foarte multa lume se plange de ceva vreme ca browserul celor din Mountain View consuma mult prea multa energie decat ar trebui.

La o distanta considerabila in urma sa regasim Mozilla Firefox, acest browser consumand toata energia unui laptop Windows Surface Book in doar 5 ore si 9 minute, Opera functionand timp de 6 ore si 18 minute, cu aproape 50% mai mult fata de browserul Google Chrome.

What happens when three identical devices run on different browsers? The Microsoft Edge team wanted to find out. This experiment showed that battery life on a PC running Microsoft Edge lasts 70% longer than Chrome, 43% longer than Firefox Firefox, and 17% longer than Opera (with Battery Saver enabled).

Castigator nu putea sa iasa altcineva decat browserul Microsoft Edge, intregul test fiind creat in ideea de a arata cat de grozav este el, Surface Book-ul care l-a avut instalat reusind sa functioneze timp de 7 ore si 22 de minute, cu peste 50% mai ult decat in cazul Google Chrome.

Asa cum Apple lauda Safari pentru ca ofera o autonomie foarte buna pentru Mac, avand si foarte putine functii, Microsoft lauda Edge pentru acelasi lucru, insa in comparatie cu Google Chrome sau Mozilla Firefox, aceste browsere nu ofera la fel de multa functionalitate prin extensii sau add-ons.

Voi ce parere aveti ?

2 COMENTARII

  1. Cumva au declarat ca surface book nu tine 12 ore web browsing ci in jur de 7 si este intr-adevar cu ce obtineam si eu. Mai bine nu faceau

  2. Microsoft Edge mi se pare a fi un browser foarte bun, extrem de rapid. Pe YouTube daca ma uit la un clip in rezoluție 4k in Microsoft Edge procesorul sta la 20% , iar in Chrome sau Opera sta la 70%…deci clar este mai bine optimizat