Asa arata Dark Mode in aplicatia Settings a iOS 10

Inca de saptamana trecuta  v-am spus ca Apple are ascuns un Dark Mode pentru iOS 10 in codul sursa a noii versiuni a sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod Touch, iar astazi vedem o noua dovada a faptului ca ni se pregateste o schimbare destul de mare in perioada urmatoare.

In imaginile de mai jos puteti vedea cum arata noul Dark Mode in aplicatia Settings a iOS 10, compania Apple pregatind o schimbare extrem de similara cu cele oferite de catre diverse concepte aparute pana in momentul de fata pe internet, insa acest lucru era complet de asteptat.

Practic, acest Dark Mode pentru iOS 10 intuneca intreaga interfata a aplicatiilor native ale sistemului de operare, acestea avand un background negru si scris sau iconite care sa contrasteze cu aceasta culoare, schimbarea avand rolul de a ne tine ochii mai linistiti in cazul utilizarii pe timp de noapte.

Foarte multi posesori de iPhone, iPad sau iPod Touch au cerut implementarea unui mod de noapte pentru interfata aplicatiilor native din iOS, iar compania Apple pare sa fi ascultat in sfarsit cererile, insa in spatele deciziei de a oferi aceasta schimbare exista si un motiv foarte bun.

iOS 10 settings dark mode

Mai exact, un modul de noapte de acest gen ar fi perfect pentru un eccran OLED, care ar trebui sa fie implementat in iPhone 7S, acest tip de ecrane consumand mai putina energie in timp ce afiseaza pixeli negri, deci utilizatorii ar beneficia si de o autonomie mai buna in timp ce utilizeaza asemenea teme.

Deocamdata nu se stie daca noul Dark Mode va fi lansat impreuna cu iOS 10, sau compania Apple il va oferi abia in cursul anului viitor, ori impreuna cu iPhone 7S, ori cu ceva timp inaintea aparitiei sale, insa este clar ca Apple a dezvoltat un mod de noapte pentru aplicatiile dedicate iDevice-urilor si ca el este testat activ.