iOS 10 are o aplicatie TextEdit

Aplicatia TextEdit a OS X a fost adusa in iOS 10 de catre compania Apple, ea fiind evidentiata intr-unul dintre clipurile video publicate de catre compania Apple pentru prezentarile facute in cadrul WWDC 2016, iar in imaginea de mai jos puteti vedea ce fel de iconita a fost creata pentru afisarea sa in iOS.

Aplicatia TextEdit apare in task switcher-ul pentru iPad, astfel ca angajatul care a facut prezentarea o avea deschisa in background, insa a uitat sa o inchida inainte de a incepe prezentarea, asa ca acum avem prima confirmare oficiala a faptului ca o aplicatie TextEdit pentru iOS 10 a fost creata.

Cei dintre voi care folositi OS X, stiti ca aplicatia TextEdit este un fel de WordPad pentru sistemul de operare dedicat Mac-urilor, ea oferind optiuni standard pentru editarea textelor, iar versiunea pentru iOS 10 ar putea avea exact aceeasi functionalitate, sau poate chiar ceva suplimentar.

Iconite pentru aplicatia TextEdit, dar si pentru aplicatia Preview, au fost descoperite in versiunea beta a iOS 8 in momentul in care aceasta a fost oferita dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS, insa din pacate niciuna dintre acele aplicatii nu a fost lansata oficial pentru utilizatori in acesti 2 ani.

iOS 10 TextEdit

Apple ofera deja o aplicatie Notes care beneficiaza de functii noi in fiecare an pentru utilizatori, asa ca o aplicatie TextEdit pentru iOS 10 ar convinge multi utilizatori sa uite de cea Notite, iar acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care Apple ezita sa o lanseze deocamdata.

Apple are obiceiul de a testa o multitudine de aplicatii cu angajatii sai, ori cu unii parteneri care ii folosesc versiunile beta ale sistemului de operare, insa putine dintre ele ajung sa fie lansate pentru utilizatorii de iDevice-uri, asa ca desi vedem din nou aplicatia TextEdit in tableta unui inginer al companiei Apple, ramane de vazut daca Apple o va oferi sau nu, insa ea exista in continuare, chiar si in iOS 10.