MacBook Pro 2016 ar putea fi lansat fara port audio de 3.5mm

MacBook Pro 2016 ar putea fi lansat fara port audio de 3.5mm, exact precum iPhone 7.

MacBook Pro 2016 ar putea fi lansat fara port audio de 3.5mm, aceasta este teoria interesanta pe care a lansat-o in cursul noptii trecute un blogger american cu foarte multi prieteni in randul echipei de conducere a Apple, dar in randul inginerilor care lucreaza pentru compania americana in momentul de fata.

Conform acestuia, Apple ar fi amanat lansarea MacBook Pro 2016 pana in toamna acestui an pentru a putea elimina portul audio de 3.5mm din viitorul sau laptop si a include un conector Lightning, precum in iDevice-uri, produsul putand fi livrat inclusiv cu un adator care sa permita conectarea castilor cu jack de 3.5mm.

Lansarea iPhone 7 fara port audio va fi precursorul perfect pentru a face o schimbare atat de radicala inclusiv pentru seria de laptop-uri vandute de catre compania americana, impactul fiind mai mic pentru toata lumea daca ambele produse vor veni cu aceeasi schimbare in acelasi timp.

Teoria pare una ciudata, insa nu este nici pe departe greu de crezut, mai ales ca Apple are obiceiul de a face schimbari radicale in mai multe produse simultan, iar strategia de a lansa produsele la perioade aproapiate de timp este una foarte buna pentru a limita impactul negativ pe care schimbarea il are.

Will MacBooks ship with a Lightning port in lieu of a headphone jack? If so, will they ship with headphones? (Probably not, I say. Cough up the extra $29 for a new pair of Apple EarPods.) Is this why we haven’t seen new MacBook Pros yet — because they’re waiting for the new iPhone, so that both can go Lightning-for-audio at the same time? Perhaps.

Daca Apple va scoate portul audio de 3.5mm din MacBook Pro 2016 sau nu, ramane de vazut, insa daca aceasta teorie se va dovedi a fi adevarata, atunci Apple foarte multa lume va fi socata de ceea ce va lansa compania Apple pe piata in toamna acestui an.

11 COMENTARII

  1. Cum s comentat la iphone 7. Mufa mareste grosimea. Hai sa vedem ce mai comentatzi acum si la macbook. Tot grosimea incurca si de aceea este eliminat?

  2. Ma refer la toti care au zis ca era jack-ulei de 3,5mm trebuie sa dispara pt. a face lucruri mai subtiri. Totul este ca apple sa mai faca niste bani.
    Daca o sa elimine din macbook aceste port audio ,apple o sa piarda mult. Multi dj sau cine lucreaza in industria muzicala folosesc laptop-uri apple. Acum trebuiesc create mixere si amplificatoare special pt apple? Toti stim ca sunetul se pierde cand este procesat de 50 de ori sau trece prin 50 de adaptoare.
    Bravo apple

  3. ideea este daca baga sau nu port lightning…daca da, va fi ok si in continuare, daca nu si totul va fi wireless, atunci iti dau dreptate

  4. Cu siguranta se gandesc ca exista si oameni care au casti profesionale wireless ca Bang & Olufsen H8 ca mine, Harmon Kardon, Beats, AKG, etc… Trebuie sa tinem pasul cu tehnologia! Schimbarea este radicala in industria auto la interior da pai in industria I.T.! Este vorba aceea..”YOU CAN’T KEEP UP!” Ganditi in perspectiva… Cum se trece de la USB 2.0 la type C si tot asa… Tehnologia evolueaza! Si pe bluetooth 4.0 in sus nu se pierde semnal audio si nu exista interferente, deci…

  5. Acum 10 ani cand a dispărut discheta, ziceați ca se termina lumea, acum câțiva ani cand a dispărut cd-ul/DVD-ul din laptopuri unii ziceați ca nu mai puteți trai, ca moare, dau faliment…

    Asa o sa dispară si jack-ul si nu o sa moara nimeni!
    Este doar o chestie de adaptabilitate si de perspectiva pe care Apple întotdeauna si a asumat-o chiar daca știe ca enervează in prima faza f multi utilizatori.

    De asta este si una dintre cele mai apreciate companii din lume… Pentru ca întotdeauna vine cu niște schimbări radicale pe care alte companii nu ai le asuma ca le tremura chiloți ca ar putea intra in faliment…

  6. Nici un DJ profi nu foloseste jack-ul audio. Toti folosesc placi audio externe capabile sa redea mult mai bine sunetul. Asa ca aici no problem! In rest, ne adaptam! Eu folosesc de 5 ani 2 perechi de Bose. Asa ca tot trebuia sa le schimb :)))

  7. Eu sic sa te mai interesezi. Cauta live David Guetta si o sa vezi ca mixeaza de pe macbook. Sunt elemente in mixing care nu pot fi combinate de pe playerele cu cd. Asta fac softurile speciale create pt. Laptop-uri. Ca sa creeze o melodie live cu multe efecte trebuie sa lucreze pe 10 playere odata. Cati fac asta t intreb eu.