Prima Pagina Apple Apple 5K Display cu placa video integrata este in dezvoltare

Apple 5K Display cu placa video integrata este in dezvoltare

Dimineata v-am spus ca Apple a scos din vanzare Thunderbolt Display, singurul monitor pe care compania americana il vindea special pentru Mac-urile care fie nu sunt vandute cu un monitor, fie au unul mic, iar utilizatorii lor doresc altul mai mare pe care sa-l poata folosi cand sunt la birou, acasa, ori la serviciu.

Scoaterea din vanzare a acestui produs nu este surprinzatoare, mai ales ca el a fost lansat acum 5 ani, deci nu a beneficiat de vreo actualizare, rezolutia sa fiind mult mai mica decat cea a iMac 5K, pretul sau de vanzare fiind cu 800 de dolari mai mic, dar asta in conditiile in care nu are si un calculator integrat.

Desi Apple nu va mai vinde Thunderbolt Display, compania americana lucreaza totusi la un alt monitor, denumit probabil Apple 5K Display, acesta urmand a avea o placa video integrata, asa cum ni s-a spus deja inca de acum cateva saptamani, cu doar cateva zile inaintea WWDc 2016.

Marele avantaj al unui asemenea ecrans ta in faptul ca el ar putea fi utilizat cu orice fel de Mac, vechi sau nou, placa sa vinde integrata putand sustine singura rezolutia 5K, de 5120 x 2880 pixeli, pe care Apple ar urma sa o ofere, un Mac Mini, sau un MacBook Air avand probleme foarte mari in a face fata singure unei asemenea rezolutii.

S-a speculat ca Apple nu a lansat inca un Apple 5K Display pana acum deoarece niciun calculator nu ar putea sa il sustina printr-un singur cablu de stream, insa cu o placa video integrata, dar si suficient de puternica, el ar putea fi autonom pentru a functiona chiar si cu calculatoare care au placi grafice integrate.

Viitorul Apple 5K Display ar urma sa aiba integrat un port USB-C care ar oferi suport inclusiv pentru Thunderbolt 3, deci utilizatorii si-ar putea conecta calculatoarele la monitor chiar si prin acest standard, el facilitand transferul de date la viteze foarte mari, un lucru esential pentru o rezolutie atat de mare.

Daca Apple va lansa intr-adevar un monitor cu rezolutie 5K, atunci ne putem astepta ca pretul sau de vanzare sa fie cu mult peste valoarea de 1000 de dolari, cei din Cupertino putandu-si argumenta decizia in baza tehnologiilor folosite pentru el, sau a componentelor foarte scumpe, iar utilizatorii il vor cumpara oricum.

Avand in vedere ca acest presupus Apple 5K Display nu a fost lansat la WWDC 2016, exista motive suficient de credibile sa credem ca el va fi prezentat de catre Apple abia in toamna, probabil cu noi modele de Mac-uri, lansarea putand avea loc in cel de-al patrulea trimestru fiscal al anului 2016.

Voi ce parere aveti despre posibila lansare a unui asemenea monitor ?

 • Ilie Sutiman

  Românul nu are ce manca, și vorbește de iPhone și monitoare 5k. Cunosc multi idioți care își dau bani pe aceste prosti. Uni din ei suferă de foame, alți au nevoie de tratament, dar nu-l cumpără ca nu au bani. Dar 30 mi-l pe un iphone dau bani. Vai steaua voastravoastră, trăiți virtual și înfometați din cauza tehnologiei. Dacă aveți acri banibani, de ce nu va ajutați apropiați. Îi lasatisa moară, s-a pierdut orice urma de umanitate

 • daniel

  “banii”, “unii”, “altii”, “apropiatii”
  prietene ori esti foarte foarte prost si nu stii ca UNII se scrie cu doi “i”, ori ai un dictionar la fel, foarte foarte prost. Ai numai greseli gramaticale, nu e de mirare ca pentru tine un telefon inteligent e o prostie, nici nu vad cum ai putea cu limba asta romana sa muncesti (poate doar pe pile). Din ajutor social nu ai sa iti iei niciodata un telefon smart. Mergi si mai da odata Bacalaureatul, cauta un job si apoi revii pe facebook si mai scrii odata mesajul asta, doar ca de data aia fara greseli. salut

 • tomi

  Omul era supărat…;)

 • Filip Ionut

  In esența are dreptate. Oricum,evoluție e buna in orice fel.

 • Viorel Predatorul

  Sunt curios pe ce tip de conexiune va funcționa: Thunderbolt, Usb-C, HDMI, etc